Preskočiť na hlavný obsah

Julianka Child



Milujem varenie!Neberte do doslovne. Boli časy keď tomu tak nebolo. Na materskej "dovolenke" to bola nutnosť, ale tie časy minuli a moja rodina si nevyžaduje každodenné teplé večere. A o to ide. Varím s radosťou sem-tam, rada experimentujem a skúšam nové, čomu sa sama sebe čudujem, lebo som typickou predstaviteľkou kozorožkine -no, som dosť konzervatívna :) okrem iného. Takže cestou do práce, pešo /auto ešte pokazené/ som si kúpila obľúbený Apetit a tam je venovaných pár strán práve Julli Child, propagátorke francúzkej kuchyne v Amerike. Jasne, že knihu od Julie Powell vlastním a mám ju prečítanú, ale film s Meryl Streepovou som ešte nevidela, tak sa veľmi teším. Ak do naších knihkupectiev dorazí 1. výtlačok Mastering the Art of French Cookin od Julie Child určite neodolám. Už som sa informovala v jednom z vydavateľstiev - uvažujú o tom :).Zatiaľ neodolám už svetoznámemu receptu Boef bourguignon podľa Julie Child zo str.130 Apetit 7/2010. Bon appétit!

Komentáre

  1. Počuj dievča, Ty ma prekvapuješ, viem, že rada varíš, ale také hlboké vedomosti! Fíha! A ešte Ti závidím, že vieš do blogu umiestniť video :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ľudka, neprechváľ moje hĺĺĺboke vedomosti, to video malo ísť pod text, ako i v 1. prípade :}. Mám sa čo učiť.Práve tade prechádzal manžel, pozdravuje ťa.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...