piatok, 18. júna 2010

Julianka Child



Milujem varenie!Neberte do doslovne. Boli časy keď tomu tak nebolo. Na materskej "dovolenke" to bola nutnosť, ale tie časy minuli a moja rodina si nevyžaduje každodenné teplé večere. A o to ide. Varím s radosťou sem-tam, rada experimentujem a skúšam nové, čomu sa sama sebe čudujem, lebo som typickou predstaviteľkou kozorožkine -no, som dosť konzervatívna :) okrem iného. Takže cestou do práce, pešo /auto ešte pokazené/ som si kúpila obľúbený Apetit a tam je venovaných pár strán práve Julli Child, propagátorke francúzkej kuchyne v Amerike. Jasne, že knihu od Julie Powell vlastním a mám ju prečítanú, ale film s Meryl Streepovou som ešte nevidela, tak sa veľmi teším. Ak do naších knihkupectiev dorazí 1. výtlačok Mastering the Art of French Cookin od Julie Child určite neodolám. Už som sa informovala v jednom z vydavateľstiev - uvažujú o tom :).Zatiaľ neodolám už svetoznámemu receptu Boef bourguignon podľa Julie Child zo str.130 Apetit 7/2010. Bon appétit!

2 komentáre:

  1. Počuj dievča, Ty ma prekvapuješ, viem, že rada varíš, ale také hlboké vedomosti! Fíha! A ešte Ti závidím, že vieš do blogu umiestniť video :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ľudka, neprechváľ moje hĺĺĺboke vedomosti, to video malo ísť pod text, ako i v 1. prípade :}. Mám sa čo učiť.Práve tade prechádzal manžel, pozdravuje ťa.

    OdpovedaťOdstrániť