





Ešte pár minút a je po víkende. Posledný, predprázdninový...Akosi prirýchlo ubehol.Ja som ho prežila dosť neoriginálne - upratovaním a prekladaním a prekladaním už uprataného :).Čo už, snáď na ďalší sa mi podarí na chvíľu vyraziť do lesa trebárz na čučoriedky..., kytička je už z minulého týždňa, takže na čučoriedkový koláč bude. Jeden z našich obľúbených a nenáročných je od guru amerických gazdiniek Marthy Stewart a volá sa BLUEBERRY BUCKLE, mňam, čo potrebujeme:
1/2 pohára masla /t.j.polovica napr.Hery /
2 poháre hladkej múky
1 1/2 čaj.lyžičky prášku do pečiva, ďalej ČL
1/2 ČL soli
3/4 pohára cukru /aký chcete, ja dávam aj hnedý/
1 veľké vajce, 1 ČL vanilk.extraktu
1/2 pohára mlieka
čučoriedok toľko, koľko nazbierate :), ale hlavne podľa chuti-v zime mrazené
Na posýpku: 1 pohár múky, 1/4 pohára hnedého cukru, 1 ČL škorice, štipka soli, 6 PL masla - izbovej teploty.
PS: 1 pohár to je cca 2,5 dcl.
Postup: Vajíčko vymixujeme s cukrom, pridáme maslo, múku a všetko ostatné- nakoniec čučoriedky. Do vymastenej a vysypanej tortovej formy dáme zmes na koláč a navrch posýpku. Pečieme cca 30 minút na 200 C. Ľudka, už som ju piekla viackrát, ale nikdy nefotila, takže nabudúce už bude zdokumentovaná.
Aj keď ako som už spomínala, ja som víkend prežila-neprežila, v Košiciach bolo opäť živo. Začali folklórne slávnosti a na Hlavnej ulici pred Urbanovou vežou je plno stánkov tradičných remesiel. Ešte že mám hyperaktívneho manžela a ten to zdokumentoval.
Pekný týždeň!
No, poviem Ti, pekné fotečky.
OdpovedaťOdstrániťA ten čučoriedkový... mňam!
Ste šikovníci šikovní :)