Preskočiť na hlavný obsah

Keksíky



Zdá sa, že tento rok nie som akosi vo forme :). S pečením začínam veľmi zľahka a o údržbe domácnosti nehovoriac. 
V sobotu podvečer, keď miesto snehových vločiek  padal dážď, som upiekla :

Čokoládovo arašídové keksíky
originál recept nájdete tu:http://penniesonaplatter.com/2010/12/01/chocolate-peanut-butter-surprise-cookies/

1 1/2 pohára hladkej múky
1/2 pohára kakaa
1/2  ČL sódy bikarbóny
1/4 ČL soli
1/2 pohára kryštálového cukru + na obalenie
1/2 pohára hnedého cukru
1/2 pohára masla
1 pohár arašídového masla
1 ČL vanilkového extraktu
1 vajce
3/4 pohára práškového cukru

POSTUP: 1. Zmiešajte múku, kakao, sódu a soľ. Odložte na bok.
2. V miske vymiešaj do hladka cukor, maslo a 1/4 pohára arašídového masla. Pridaj vajce a vanilkový extrakt. Pomaličky to vlej do prvého mixu - t.j. múky,kakaa,sódy a soli.
3. Priprav si plnku. 3/4 pohára arašídového masla zmiešaj s práškovým  cukrom do hladka --- tu prosím pozor. Neviem, či to bolo arašídovým maslom, bolo dosť tuhé, takže som pridávala maslo aby som mohla robiť guľky, ale predpokladám, ak kúpite arašidové maslo napr. v TESCU bude mať trochu redšiu konzistenciu, to moje bolo kupované manželom v BIO obchode.
4. Tak a teraz sa budeme trochu hrať. Z čokoládovej hmoty som si urobila guľôčky, potom stlačila a dnu vložila guľku z arašídovej hmoty a pekne ušuľkala guľočku, niektoré som ešte obalila v kryštálovom cukre, položila na plech vyloženým papierom na pečenie a stlačila dnom pohára, niektoré popraskali, ale to nevadí, takto to má byť. Piekla som na 190 °C cca 15 minút. V originál recepte je odporúčaná doba pečenia 7-9 minút.
Tak si to radšej sledujte.

Pekné predvianočné pečenie a nielen to!!!


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!