Preskočiť na hlavný obsah

Jedna noha

tam a druhá naspäť. Tak tak nejako trval môj výlet do Prahy. Výstavná misia splnená, dojmy a inšpirácia musí vystačiť do ďalšej výstavy. Praha nádherná ako vždy, trochu temná,ako každé veľkomesto,trochu menej turistov ako v lete, trochu kosa, káva výborná a šťastný návrat domov. Pekný aprílový týždeň.














Komentáre

  1. Takze vsetko vyslo tak ako si si naplanovala. To je super. Ved v Praze je blaze:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jej, vidím svoje látky, takže sme sa stretli :o) Škoda, že som nevedela, že si to ty :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aďka,tak,tak.
    Jéééj,Katka,tak to som nemala ani tušenia,ten svet je ale malý.Je to taká švanda,že si ma identifikovala podľa látok. Milá si bola a krásne látky máš.Nabudúce sa už budeme poznať.
    Pekné dni dievčatá!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úžasné fotky, Ivanko, a abych řekla pravdu, tak jsi mě naladila na pražské "vejletění". A ty látky, ty barvičky...mám z toho všeho úplně skvělou náladu :-*
    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vivi Vivi, dakujem, to som naozaj rada. Pekne sviatocne, voľne dni!

      Odstrániť
  5. S velkým potěšením se jsem u Vás podívala, co se u nás v Praze děje. Letos jsem výstavu promeškala, příště si dám větší pozor. Díky za pěkné fotky a milé texty - a deky, ty samozřejmě záááááávidím :-)
    Radostné Velikonoce! Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krásne fotky, aj tie látky a výtvory, nádherné! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Peťka,potešenie na mojej strane. Držím palce a už som sa stala nadšenou pozorovateľkou Vašej milej myšlienky na obnovu dedkovej záhrady.Veľa radosti a trpezlivosti!
    Yvett, ďakujem, fakticky :))). Pekné slnečné, jarné dni!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujeme a pekné slnečné dni, aj Vám! :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…