Preskočiť na hlavný obsah

Sobota

je ako stvorená na pizzu. Je viac času  a ak si odmyslím šúrovanie kúpeľne, vyvesenie x várok vypraného prádla ... :)))., ale to k sobote už akosi patrí.
     Takže, ak máte chuť tu je recept na pizzové cesto, ale ako môj manžel nezabudol povedať, výborná bola, ALE pečená na drevenom uhlí by bola lepšia :).

                                                                 PIZZA cesto 
                                                                    na 2 tenké kusy
                                                                    
                                                                 1 pohár teplej vody
                                                                 1 PL instatného droždia
                                                                 2 ČL cukru
                                                                 3 poháre múky - ja som použila T-650 hladkú
                                                                 1 ČL soli
   V malej miske zamiešame  1 pohár teplej vody + cukor + instatné droždie. Necháme droždie (cca 10 minút) trochu nabobtnať. Do veľkej misy dáme múku + štipku soli + droždie s vodou. Zamiešame varechou. Vypracujeme cesto (cca 5 minút), ktoré sa nelepí. Keďže každá múka je iná,podľa potreby prisypeme múku, alebo pridáme teplú vodu. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, až sa objem zdvojnásobí, môže to trvať cca 45 minút až hodinu a pol. A potom už len cesto rozdelíme na 2 kúsky, vyvaľkáme na tenko a zdobíme čím máme radi. Ja som si uvarila paradajkovú  omáčku na cibuľke, pridala provensálske korenie, touto omáčkou som potrela vrch každej pizze, a potom čo bolo v chladničke a čo máme radi -na tenko nakrájanú cibuľu, eidam syr, šunku, feta syr, rucolu, petržlenovú vňať ... nakoniec nezabudnite pofŕkať pizzu olivovým olejom. Pečieme cca 10-15 minút na 220°C - pozor každá rúra je iná.
                                                                Viac takýchto sobôt prosím!
                      
                                                               

Komentáre

  1. tá pizza je perfektnááá, joj hneď by som si dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnaaaaaaaaaaaaaaam :) ze slintam tu ako bernardín

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to báječně!
    U mě na blogu je k vyzvednutí ocenění.
    Hezký den, Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá, ďakujem a pekný deň!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...