nedeľa, 10. júna 2012

Jahodová jogurtová zmrzlina

Tak mi akosi pribudla už druhá kniha receptov v jazyku, ktorému ani trochu nerozumiem. Tá prvá bola kúpená v Dánsku a tá druhá vo Francúzsku :). Ale nebojte, nie je čo pokaziť.

                                         Čo potrebujeme:
500 g jahôd
110 g práškového cukru- ja som dala asi polovicu
380 g gréckeho jogurtu


1.Jahody umyjeme, nakrájame na polovičky, pridáme cukor - vymixujeme ručným mixérom. Pridáme jogurt a zmiešame.
2. Jahodovú zmes vlejeme do vhodnej nádobky a dáme zmraziť najmenej na 2 hodiny, najlepšie cez noc. Medzi mrazením zoparkrát  vidličkou zamiešame mrznúcu zmrzlinu.





6 komentárov:

  1. Skvělý tip..díky:-)) Vypadá to výborně..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňaaam, toto si určite spravíme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja síce jahodovú zmrzlinu nemám rada, ale ak vymením za iné ovocie - určite vyskúšam! vyzerá dokonale :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá pekný víkend Vám prajem, jahodám zdar - zmrzlinám a letu zvlášť!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivanka, ďakujeme a podobne aj Tebe! :-))

      Odstrániť