Preskočiť na hlavný obsah

Mrkvový krém

Ak ste polievkové a máte v chladničke len mrkvu a zemiaky dajte jej šancu :).

                                                                Mrkvový krém
                              La Cucina Italiana 3/2012


                       4 stredne veľké zemiaky
                       7 mrkiev
                       trochu olivového oleja 
                       mlieko, soľ, čierne korenie,
                       vývar z uvarených mrkiev a ze-
                       miakov, čestvá bazalka


Uvarte olúpané zemiaky a mrkvu do mäkka. Vývar zlejte. Uvarenú zeleninu rozmixujte, pri mixovaní prilievajte po troške olej, vývar a mlieko (ja som ho nedala,takže dá sa aj bez neho) tak,aby sme dosiahli krémovú konzistenciu. Dochutíme olivovým olejom a bylinkami.



Komentáre

  1. mnami, skvela kombinejsn jednoduchych surovin v skvelom kreme! hned by som si dala! :)))
    p.s.: neuveris, ale akurat dnes som nad tebou rozmyslala, ze by som u teba videla rada receptik nejaky.. to je nahodicka! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako si vedela , že mi v skrini schne mrkva :)))a ja som rozmýšľala čo s ňou a hlavne rýchlo:)Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zrovna jsem si říkala co s tou lehce povadlou mrkví provést:))) a polévka mě nějak nenapadla i když jí mám moc ráda, takže díky za připomenutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anooo, jsem veliký fanoušek mrkvové polévky:-) Na podzim ráda vařím i mrkvovo-zázvorovou polévku..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, či už s mrkvou alebo bez, prajem Vám pohodový víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanka, polievočka vyzerá výborne, mňam :))....a prajem krásny nový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Yvett, díky pekne, aj keď už by mohlo trochu spŕchnuť,však?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to áno, hlavne u Vás!...my sme mali aj včera večer dážď :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…