štvrtok, 28. júna 2012

Mrkvový krém

Ak ste polievkové a máte v chladničke len mrkvu a zemiaky dajte jej šancu :).

                                                                Mrkvový krém
                              La Cucina Italiana 3/2012


                       4 stredne veľké zemiaky
                       7 mrkiev
                       trochu olivového oleja 
                       mlieko, soľ, čierne korenie,
                       vývar z uvarených mrkiev a ze-
                       miakov, čestvá bazalka


Uvarte olúpané zemiaky a mrkvu do mäkka. Vývar zlejte. Uvarenú zeleninu rozmixujte, pri mixovaní prilievajte po troške olej, vývar a mlieko (ja som ho nedala,takže dá sa aj bez neho) tak,aby sme dosiahli krémovú konzistenciu. Dochutíme olivovým olejom a bylinkami.



8 komentárov:

  1. mnami, skvela kombinejsn jednoduchych surovin v skvelom kreme! hned by som si dala! :)))
    p.s.: neuveris, ale akurat dnes som nad tebou rozmyslala, ze by som u teba videla rada receptik nejaky.. to je nahodicka! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako si vedela , že mi v skrini schne mrkva :)))a ja som rozmýšľala čo s ňou a hlavne rýchlo:)Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zrovna jsem si říkala co s tou lehce povadlou mrkví provést:))) a polévka mě nějak nenapadla i když jí mám moc ráda, takže díky za připomenutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anooo, jsem veliký fanoušek mrkvové polévky:-) Na podzim ráda vařím i mrkvovo-zázvorovou polévku..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, či už s mrkvou alebo bez, prajem Vám pohodový víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanka, polievočka vyzerá výborne, mňam :))....a prajem krásny nový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Yvett, díky pekne, aj keď už by mohlo trochu spŕchnuť,však?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to áno, hlavne u Vás!...my sme mali aj včera večer dážď :-)

      Odstrániť