Preskočiť na hlavný obsah

Mrkvový krém

Ak ste polievkové a máte v chladničke len mrkvu a zemiaky dajte jej šancu :).

                                                                Mrkvový krém
                              La Cucina Italiana 3/2012


                       4 stredne veľké zemiaky
                       7 mrkiev
                       trochu olivového oleja 
                       mlieko, soľ, čierne korenie,
                       vývar z uvarených mrkiev a ze-
                       miakov, čestvá bazalka


Uvarte olúpané zemiaky a mrkvu do mäkka. Vývar zlejte. Uvarenú zeleninu rozmixujte, pri mixovaní prilievajte po troške olej, vývar a mlieko (ja som ho nedala,takže dá sa aj bez neho) tak,aby sme dosiahli krémovú konzistenciu. Dochutíme olivovým olejom a bylinkami.



Komentáre

  1. mnami, skvela kombinejsn jednoduchych surovin v skvelom kreme! hned by som si dala! :)))
    p.s.: neuveris, ale akurat dnes som nad tebou rozmyslala, ze by som u teba videla rada receptik nejaky.. to je nahodicka! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako si vedela , že mi v skrini schne mrkva :)))a ja som rozmýšľala čo s ňou a hlavne rýchlo:)Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zrovna jsem si říkala co s tou lehce povadlou mrkví provést:))) a polévka mě nějak nenapadla i když jí mám moc ráda, takže díky za připomenutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anooo, jsem veliký fanoušek mrkvové polévky:-) Na podzim ráda vařím i mrkvovo-zázvorovou polévku..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, či už s mrkvou alebo bez, prajem Vám pohodový víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanka, polievočka vyzerá výborne, mňam :))....a prajem krásny nový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Yvett, díky pekne, aj keď už by mohlo trochu spŕchnuť,však?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to áno, hlavne u Vás!...my sme mali aj včera večer dážď :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...