na prvé olivy :). Takto sa ja vysporiadavam s faktom, že Provensálsko je tak ďaleko. Čerstvo zasadený olivovník mi ho s trochou fantázie približuje. Olivovníkmi sa to len tak hemží v knihách od Petra Mayleho, tohoto anglického spisovateľa už možno poznáte. Tento angličan (inak aj autor knihy Dobrý ročník, sfilmovaný svetoznámym Ridley Scottom, v hlavnej úlohe s Russellom Crowom) sa presťahoval z večne daždivého ostrova spolu so svojou manželkou do južného Francúzska. V troch knihách pohodovo, levanduľovo, gurmánsky, vínovo, mistrálovo .... opisuje všedný život . Nádherný relax.
PS: Ako dopadlo víkendové pečenie pizze, sa radšej nepýtajte :( :).
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Dobrý ročník je můj oblíbený film ;)
OdpovedaťOdstrániťIlonka, už aj môj. Aj keď priznávam, že až na druhé zhliadnutie. Nejak ma rozčuloval hlavný predstaviteľ, ale tá atmosféra to všetko vynahradila. Pekný víkend!
OdpovedaťOdstrániť