Preskočiť na hlavný obsah

Tak

 toto vyskúšajte, ak máte radi sladké raňajky. Na víkendové hodovanie ako stvorené. Príprava s pečením trvá cca 15 minút. Najdlhšie trvá rozpálenie rúry na požadovanú teplotu.  Čo k tomu potrebujeme:

                                         HOLANDSKÁ PALACINKA
                           v origináli Dutch babies pancake z w.allrecipes


2 vajcia, izbovej teploty
1/2 pohára mlieka, izbovej teploty
1/2 pohára hladkej múky
štipka soli, štipka muškátového orieška
2 PL masla
cukor na posýpanie + ovocie podľa chuti (nemusí byť)

1. Zapneme rúru na 245 °C a hneď do nej dáme panvicu, vhodnú na používanie do rúry,ak takú nemáte ako ja, smelo použite pekáčik menšieho rozmeru.
2. Medzitým, môžete aj ručne, vymiešať vajcia + mlieko + soľ + muškátový oriešok a po lyžiciach pridávame múku.
3. Keď je rúra už na požadovanej teplote, stiahneme ju na 220°C, vytiahneme panvicu-pekáčik, zapneme sporák a roztopíme v nej 2 PL masla. Ide to rýchlo, lebo je to poriadne horúce. Pomôžeme si lyžicou. Keď je maslo rozpustené, vylejeme do panvice pripravené cesto. Dáme do rúry a pečieme 12 minút. Cesto nám krásne nabehne.
4. Po upečení, prenesieme palacinku na tanier, posypeme práškovým cukrom a podávame s čím len nám napadne. Ja som si dala jahody rozpustené s trochou hnedého cukru a pár kvapkami citróna, môj makoholik nemohol vynechať mak. 


                čerstvo vybratá z rúry, no asi tak minútu, lebo keď ju vyberiete,ešte je tak pekne nafúknutá
                                                           poslovenčená palacinka s makom, ako sa patrí

video nájdete tu: http://allrecipes.com/recipe/dutch-babies-ii/

Komentáre

  1. Mňam. Ivka, tak také raňajky by som si dala. Svet by bol hneď veselší. Na budúci víkend vyskúšam, aj keď mne osobne viac chutí, ak mi to niekto pripraví. Skúsim zlomiť Natáliu. Ďakujem za tip.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmm.... to vypadá móc dobře:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to opravdu úžasně, to budu muset také vyzkoušet. Děkuji za tip.
    Přejí krásný večer Anny

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Olinka, od piatka do nedele som ich pripravila 5x, naposledy pre skoro nočnú nedeľnú prepadovú návštevu :), 4. exemplár pripravoval Jakub pod mojim dozorom, tak sa možno niekedy dočkám prekvapenia :))).
    Ajka, však aj mne sa páčila, tak som ju konečne aj pripravila.
    Anna, ďakujem a nemáš zač, tie blogerské tam-tamy sa mi páčia :))).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!