streda, 3. júna 2015

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase, je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.

                                             Čerešňový koláč z ryžovej múky
                      
 2 vajcia
 2 banány-skôr prezreté
 1 1/2 pohára ryžovej múky
 1 pohár hnedého cukru
 1/2 pohára masla izbovej teploty
 1 ČL sódy bikarbóny
 čerešne

1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.  
2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo.
3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou.
4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút. 




3 komentáre:

  1. Krásný koláček. Už se moc těším až mi třešinky uzrajou na zahradě. To bude zase třešňobraní :-) Já je miluju na jakýkoliv způsob. Hezký den Anny

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Anna, ďakujem, tohto roku sa urodili, takže tiež sa třešňobraníme :).
    Ajka, ďakujem, v jednoduchosti je jeho sila :).

    OdpovedaťOdstrániť