pondelok, 1. júna 2015

Sobotný trh


                                bol plný jahôd, čerešní, cibuliek ....... a hrášku.
     Takže na večeru sme mali (okrem iného) tento klasický šalát, šmrncnutý hráškom.

                                                            RUKOLOVÝ s hráškom


rukola
hrášok
hruška
syr -obľúbený, ja som použila fetu
Zálievka: olivový olej+ horčica+med+citrón, voda

Tu nie je čo vlastne písať, rukolu, hrášok, syr  a na tenké plátky nakrájanú hrušku zľahka zmiešame.
Ide tu vlastne o zálievku, pomer už mám v oku a všetko závisí od množstva šalátu. Ako odmerka mi poväčšinou slúži polievková lyžica . Väčšinou sú to 2PL oleja, 2PL horčice, 2PL aj viac vody. (alebo tieto suroviny nalejem rovno do zaváracej flaše, uzatvorím, poriadne pretrepem a použijem).Takže do hrnčeka nalejem olivový olej, pridám horčicu, najlepšie francúzsku, podľa chuti med, citrónovú šťavu a nakoniec trochu vody. Môžeme pridať soľ a čierne korenie. Zálievkou zalejeme šalát. 
 PS: Za rukolu ďakujem mojej timurovskej pestovateľke sestričke Alenke!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára