Preskočiť na hlavný obsah

Z nočného stolíka



Pôvodne som nakráčala do kníhkupectva pre túto knihu, plnú zdravých a sviežich receptov, ale okolo tejto krúžim dobré dva-tri roky. Presviedčala som sa, že kuchárske knihy s talianskou kuchyňou už mám dostatok, všetko je aj tak na nete, takže vlastne načo ?!
 Tentokrát moja vôľa nebola dosť pevná,  neodolala som, tuším, že  pre tieto dôvody:
- lebo tú pre ktorú som pôvodne prišla, nevedela nájsť,
- lebo sa tvári tak správne dovolenkovo, slnečne provensálsky,
- lebo ju napísala  Frances Mayesová, spisovateľka podľa ktorej bol nakrútený aj tento obľúbený FILM, s dobrým koncom,
- lebo sestra práve teraz oddychuje na talianskom ostrove a opisuje mi fantastické  štvorchodové menu :),
-  kedy začať variť po taliansky, keď nie teraz, keď leto je v plnej sile a kráse, trhy a záhradky sú plné paradajok, baklažánov ......
- a vôbec dôvod na kúpu sa stále nájde, všakže .... a prečo si vlastne neurobiť radosť.
                                                                    Bramasole
                                                                   

                                          Spisovateľka Frances Mayesová.
Pre značnú fotogenickosť opäť Bramasole.                 

                                     Toskánsko bez slnečníc, to je Provensálsko bez levandule.
                                                     Jeden z receptov z knihy, na baklažánové rolky.

Komentáre

  1. Toto je správny prístup, keď človek niečo chce a dlhodobo to okukáva, má si to dopriať a táto kniha vyzerá obzvlášť lákavo :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Luci, ste môj človek! Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...