pondelok, 7. februára 2011

Zelená je dobrá



Trochu mi v tomto období začína chýbať, tak som si ju urobila aspoň v tanieri. Príprava blesková, takže :

HRÁŠKOVÁ  POLIEVKA
na 3-4 menšie porcie


1 sáčok mrazeného lúpaného hrášku
1/3 čínskej kapusty-možno nahradiť kelom ...
soľ, korenie podľa chuti
kurací vývar- podľa množstva hrášku, na jeden sáčok cca 6 dcl,
krutóny,alebo na kocky opražený chlieb

                                                      no, zelená ako zelená, hlavne nie je upravovaná :)
Postup:
Na troche oleja popražíme mrazený hrášok + kapustu cca 5 minút. Zalejeme vývarom. Prevaríme. Dochutíme. Vymixujeme. A podávame.

2 komentáre:

  1. Hrachovku mame take moc radi, uz jsem ji ale dlouho nedelala. Diky za inspiraci, dnes bude k obedu :)) Ivo, preji ti hezky tyden, pa, monika....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Monika, inšpirácia je obojstranná :).Aj tebe pohodový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť