streda, 23. marca 2011

Čo dom dal

     Včera neskoro večer, po návrate z práce, som unavená otvorila chladničku a už som zapínala sporák. "Nutne" som potrebovala spracovať prezrievajúce banány. Všetky tie dobroty ako banány, cukor, orechy ....prevoňali byt a ja som všetky nevysporiadané účty zahodila na čas za hlavu.

Banánový chlebík
s orechami,slivkami a jabĺčkom


2-3 banány (najlepšie prezreté)
2 vajíčka
2 poháre hladkej múky
3/4 pohára cukru -ja používam hnedý,ale môže byť práškový,krýštálový...
1 lyžička sódy bikarbóny
---toto je základný recept- podľa chuti môžte pridať nasekané orechy, jablká, slivky.... ja som to všetko dala na vrch.

Všetky suroviny zmiešame  a dáme piecť do rúry na 190 °C. Do menšej formy vymazanej tukom a múkou, napr. ako srnčí chrbát. Môžte podávať natreté s maslom, alebo ako ja po upečení som potrela vrch koláča roztopeným (zohriatym) medom s citrónom.









3 komentáre:

  1. Určite bol veľmi chutný. Neviem si ani predstaviť, ako sa môžu banány dostať do štádia prezretia, u nás ich snáď nie je nikdy dosť :).
    Krásny plech :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kinga, nie som na to hrdá, ale "občas" sa zadarí :))).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Recepty typu "co dum dal" jsou nejlepsi. Bananovy chlebicek mame take moc radi ale takhle nazdobeny ho nikdy nemam, musel byt moooc dobry. Pohodovy den preje Monika.

    OdpovedaťOdstrániť