Ako to len tá Nigella robí, krásna je, bohatá a ešte taká rýchla. Dokáže uvariť pre priateľov večeru za 30 minút!!! Mne sa to teda sotva niekedy podarí, však len čistenie zemiakov pre 11 ľudí mi trvá toľko :).
Pečená ricotta s olivami a tymiánom , Apetit 5/2011-to číslo je mimoriadne vydarené,myslím |
Recept je následovný:
750 g riccoty - nechať odkvapkať na cedníku cez plátno, - mne toho veľa nevykvapkalo, malo by sa získať správne 450 g hmoty
1 vajce
1 ČL čerstvých tymiánových lístkov, nasekaných
čerstvo namletý peper
100 g nasekaných čiernych olív - vypeckovaných+ na ozdobu
cca 2 PL olivového oleja na pokropenie + čerstvý tymián na podávanie
Zahrejte rúru na 200 °C. Formu o rozmeroch cca 5,5 x16 cm a výške 6,5 cm /ako srnčí chrbát, ale hranatý/ vymažte tukom a plech vyložte papierom na pečenie.
V miske zmiešajte vykvapkanú riccotu, vajce, tymiánové lístky, opeprite a vmiešajte olivy. Zmes dajte do formy a uhlaďte povrch. Pečte 20-25 minút, aby riccota ztuhla. Vyklopte z formy na pripravený plech a podľa chuti pokropte olejom. Pečte ešte 10-15 minút do zlatista. Potom riccotu nechajte 5 minút odstáť, posypte tymiánom, podávajte s olivami, ja som pridala šunku.
Vyskúšala som podľa Apetitu 5/2011 Pikantné pečené kurča a klasiku Boeuf bourguignon podľa Julie Child, prílohy opečené zemiaky s rozmarínom a kuskus. |
Táto torta je výborná. Tvarohovo ovocná a na letnú oslavu ako stvorená. Recept som našla u šikovnej Ajky, týmto jej veľmi ďakujem, recept nájdete tu:
http://polnekvety.blogspot.com/2011/06/narodeninovy-den.html
...jedlo bolo výborné, pripravila si ho perfektne, takže ak boli dobrí aj hostia, oslava nemala chybu :-) zaujala ma tá pečená ricotta, určite bola vynikajúca...
OdpovedaťOdstrániťÚúúúúžasné posedenie s priateľmi si pripravila Ivanka:) perfektné dobrotky si pokombinovala. A Nigella? No aj ja niekedy oči otváram ako to ona stíha a ešte aj ten perfektný make up:)a podobne:)))
OdpovedaťOdstrániťWau, chcela by som byt tvojim hostom :) same dobroty!
OdpovedaťOdstrániťBen, "vypichol"si práve moju slabinu. Všetko mi chutilo,ale práve táto pečená riccota asi nejmenej.Nebola zlá (inak by som ju ani nedávala na blog), hostia a manžel sa tvárili,že im chutila, ale mne ako som už písala, nepodarilo sa mi z nej dostať tekutinu ako sa píše aj v recepte zo 750g na 450g hmoty - takže sa mi videlo, že je taká nemastná-neslaná :), aj preto som ju potom "vylepšovala" prošutom a na bagetke sa to akosi stratilo. Ale myslím,že to vyskúšam ešte raz z 1/2 dávky.
OdpovedaťOdstrániťAjka, tvoja torta bola bez chybičky.
Miška, díky!
Tak toto do je do TA3 - Bez komentára
OdpovedaťOdstrániťuž len kúpiť tieto suroviny dá fušku a nie ešte spracovať
Daduš,nepreháňaj :))).
OdpovedaťOdstrániťAky super blog som objavila!!! Budem sledovat, este to tu musim poriadne nastudovat ;o)
OdpovedaťOdstrániťMarianna, díky, díky pekne!
OdpovedaťOdstrániť