Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Tak ten je parádny, určite pomôže prežiť ešte zopár sobôt ..., ale potom príde snáď zaslúžený oddych.
OdpovedaťOdstrániťIvo, takovy kavovar by asi zvedl naladu kazdemu, mne tedy rozhodne :)) Preji hezky tyden a zdravim, Monika.
OdpovedaťOdstrániťDievčatá, vidím,že máte pochopenie pre moje kávomatové tešenie! Pekný týždeň!
OdpovedaťOdstrániťkávovar vyzerá úžasne! a tá prvá fotka má takúúú atmosféru :) veľa dobrých kávičiek prajem :))
OdpovedaťOdstrániťAndrejka,:))), to druhé foto má čo robiť,aby sa vyrovnalo tej prvej, možno taká skrytá letenka pod tou kopou papierov by to spravila :))).
OdpovedaťOdstrániťhihi, ak by tam boli náhodou skryté nejakým nedopatrením dve letenky, tak na mňa mysli, prosím :))))
Odstrániť