Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
my sme vcera s mojim manzelikom boli na stanici v lidli a ukazovalo tusim -16°C a 20minutova prechadzka cestou tam mi sposobila taku neskutocnu bolest na stehnach, aku som este nezazila (totiz pochybovala som o potrebe pancuch pod rifle).. je to des, brutalna zima a samozrejme este ked sa prida nas milovany kosicky vetrik, tak je to uplne "dokonale" :-/// ale co uz, ved je zima a ta ma byt mraziva.. :)))
OdpovedaťOdstrániťMarysity,nie si ty náhodou moja dcéra :)))? Pred takým dvoma rokmi, by si na takú prechádzku umyla aj vlasy, myslím, že už je to za nami :))). Ale súhlasím s tebou, zima má byť v zime a tak aj je, aj keď sa trochu tomu všetci čudujeme :).
OdpovedaťOdstrániť