Preskočiť na hlavný obsah

RAMEN


                   tak konečne naň došlo. Ide o rýchle jedlo, len trochu krájania a je to.
    Takže, čo potrebujeme:

                                                             RAMEN
             dávka je pre 2 osoby, 

                          takže pre 4 osoby všetko znásobte



                     750 ml kuracieho vývaru

                      2PL   oleja, arašídového-ja som použila                                       slnečnicový
                     1 1/2  póru - nakrájte
                      1     mrkvu, nakrájte
                      2 cm  očisteného zázvoru, nakrájte na drobno
                      2     strúčiky cesnaku - nakrájajte na drobno
                      2 PL  sójovej omáčky
                     160 g  nudlí
                      1 ks  kuracích pŕs
                      6 ks  húb - ja som použila hnedé šampiňóny
                       2    uvarené vajcia
                       1    jarnú cibuľku, soľ, čierne korenie


 Pripravíme si kurací vývar. Ak máte domáci použite ho. Do hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájaný pór, hneď aj nakrájanú mrkvu + cesnak a zázvor.  Popražíme cca 2-3 minúty.Potom prilejeme kurací vývar, sójovú omáčku a dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme 15 - 20 minút. Potom  zeleninu precedíme, necháme bokom. Do vývaru dáme kuracie prsia a huby. Varíme 7 minút - ja som ich varila cca 20 minút, pre istotu. Po ich uvarení som prsia vybrala a pridala nudle a vypla plyn- viď. návod na obale nudlí. A je hotovo. V recepte na nič nespomína čo sa robí s uvarenou zeleninou, tú som dala naspäť do polievky. Podávame s nakrájaným mäskom , vajíčkom a jarnou cibuľkou.







  


Komentáre

  1. Kinga,juch,po týždni by som si dala opäť,možno zajtra.Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to krásně! Zařadím do receptů ''tohle si udělám po maturitě'' a určitě zkusím!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hanah,môj syn má zajtra monitor, tak už viem, čím jeho "vystresované" nervy poteším!Držím palce na maturite!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…