Preskočiť na hlavný obsah

Mrkvový krém

Ak ste polievkové a máte v chladničke len mrkvu a zemiaky dajte jej šancu :).

                                                                Mrkvový krém
                              La Cucina Italiana 3/2012


                       4 stredne veľké zemiaky
                       7 mrkiev
                       trochu olivového oleja 
                       mlieko, soľ, čierne korenie,
                       vývar z uvarených mrkiev a ze-
                       miakov, čestvá bazalka


Uvarte olúpané zemiaky a mrkvu do mäkka. Vývar zlejte. Uvarenú zeleninu rozmixujte, pri mixovaní prilievajte po troške olej, vývar a mlieko (ja som ho nedala,takže dá sa aj bez neho) tak,aby sme dosiahli krémovú konzistenciu. Dochutíme olivovým olejom a bylinkami.



Komentáre

  1. mnami, skvela kombinejsn jednoduchych surovin v skvelom kreme! hned by som si dala! :)))
    p.s.: neuveris, ale akurat dnes som nad tebou rozmyslala, ze by som u teba videla rada receptik nejaky.. to je nahodicka! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako si vedela , že mi v skrini schne mrkva :)))a ja som rozmýšľala čo s ňou a hlavne rýchlo:)Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zrovna jsem si říkala co s tou lehce povadlou mrkví provést:))) a polévka mě nějak nenapadla i když jí mám moc ráda, takže díky za připomenutí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anooo, jsem veliký fanoušek mrkvové polévky:-) Na podzim ráda vařím i mrkvovo-zázvorovou polévku..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, či už s mrkvou alebo bez, prajem Vám pohodový víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanka, polievočka vyzerá výborne, mňam :))....a prajem krásny nový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Yvett, díky pekne, aj keď už by mohlo trochu spŕchnuť,však?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to áno, hlavne u Vás!...my sme mali aj včera večer dážď :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!