pondelok, 20. augusta 2012

Cviklová polievka s letnou zeleninou


              na letný augustový obed u nás doma. Chutí ako Boršč, len tam nebola kapusta, ale zato hojné množstvo čerstvých paradajok a paprík z trhu.

                                                               Cviklová polievka
                                                                                    (pre 4 osoby)

                                                                      3 cvikly
                                                                      1 veľký zemiak
                                                                      5 paradajok
                                                                      3 papriky
                                                                      1 cibuľu
                                                                      trochu zeleru ...
                                                                      petržlenová a zelerová vňať, koreniny - rasca,soľ,čier.korenie

         Postup jednoduchý - na troche oleja popražíme na drobno nakrájanú cibuľu a rascu. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak - po chvíľke pridáme ostatnú nakrájanú zeleninu. Môžeme pridať paradajkový pretlak - ale nemusíme.  Zalejeme vriacou vodou - môžeme pridať aj bujón, dochutíme a varíme do mäkka. Nakoniec časť zeleniny vyberieme a vymixujeme ponorným mixérom - vlejeme opäť do polievky, čím sa pekne zahustí. Necháme prevrieť. A je hotovo.
   Všetko to trvá cca 30 minút. Podávame s kyslou smotanou.
                       

6 komentárov:

  1. krásna farba, keď vyskúšam napíšem ďalší komentár :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Peťka,aj zdravé a rýchle. Také mám rada.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to fakt vyzerá úžasne!....a hlavne to úvodné foto je krásne, páči sa mi obrus, kvietky, gaštanko, a aj tá dobrota :-)

    OdpovedaťOdstrániť