Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
S tou cvikĺou jste mě fakt dostala - a to si zakládám na tom, že rozumím česky jako slovensky :-) Nojo, pýcha předchází pád. Musela jsem konzultovat slovník a pro jistotu i zoznam.sk. Hmmm, řepa.
OdpovedaťOdstrániťPeťka,nikto nie je dokonalý,však :)myslím, že my ešte patríme do generácie "rozumejúcich", ja často ani neviem, či kniha ktorú práve čítam je v čestine,alebo slovenčine a tak to myslím ostane napořád :).Pripomenula si mi obdobnú situáciu, keď som si prekladala slovo zelí :).
OdpovedaťOdstrániťNo jo, to je ta vaše kapusta v pivnici :-) :-) :-) Já miluju slovenské zdrobněliny sloves: papkaj, lažkaj, sadkaj... To češina neumí :-(
Odstrániť