Preskočiť na hlavný obsah

Staré a nové

    Obľubujem kombinovať nové so starým, páči sa mi to či už v bývaní, v obliekaní, architektúre, ale aj v patchworku. Vybalancovať to správne je veľké umenie, myslím.
    Tak keď som objavila dizajnérku Denyse Schmidt, moje eklektické srdce zaplesalo. Jej látky sú krásne retro šmrncnuté niečím novátorskym. Jej poslednú knihu, plnú moderných quiltov inšpirovanú tradičnými technikami, mám na nočnom stolíku niečo vyše mesiaca a neviem sa jej vyočiť.
PS: A teraz trochu času na ich zrealizovanie, však.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

DO PLAVIEK! - v kinách od 1. novembra

Keď som písala, že skoro všetko ofrfľávam, pri  tuhej analýze prečo?!, som sa dozvedela, že je to viac-menej "normálna " reakcia ženy na jej hormonálne zmeny, ktoré nás  "postihujú" okolo päťdesiatky :). Presťahovaním do domu, jeho rekonštrukciou, prenášaním vecí, nekonečným rozhodovaním kde budú zástrčky, aké kachličky vyberieme, mrzutostí s robotníkmi ......  je to asi aj normálna reakcia na to, že mi chýba čas na obyčajné veci, ktoré v mojom živote tak potrebujem.
Jednou z nich je aj návšteva kina a na tento film sa teším.

Štefan ŠTEC: Idu sobi + Oj, Maryčko (official CLIP)

Zimomriavky. Pri posledných tónoch a objatí našej babky a dedka, teda mojich svokrovcov, som si už utierala slzy.
      Všetko spolu, spev, nádherná kojšovská príroda, dedkova chalupa, energia, úsmevy, objatia a nakoniec láska našich.
        Aj keď viem, že nič nie je zadarmo.

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na  www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.

CHLIEB bez miesenia

3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml)
1/4 ČL sušeného droždia
1 a 1/4 ČL soli
1 a 1/4 pohára vody
liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou

1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 12-18 hodín.
2. Potom si na dosku nasypeme trochu múky, vylejeme na ňu cesto, párkrát ce…