Preskočiť na hlavný obsah

Na nočnom stolíku

 sa mi momentálne nachádza táto kuchárska kniha,vraj biblia klasickej talianskej kuchyne od Marcelly Hazan. To čo urobila Julia Child pre propagáciu francúzskej kuchyne v Amerike, to urobila práve Marcella Hazan pre tú taliansku. Ale nie o tom som chcela.
  Ako som už spomínala, pred spaním si čítam každodenne aspoň 5 minút, všetko závisí od únavy, obsahu knihy..... pri tejto som zaspávala veľmi príjemne a to pri vôni mora, špagiet, cesta na pizzu, baklažánov ..............
Takže pochopíte, že na obed som za 10 minút pripravila tieto špagety - síce som nebola inšpirovaná žiadnym   konkrétnym receptom ale skoro každým v knihe :). Lebo okrem surovín, je dôležité variť s láskou. A to teda Marcella vedela.
   Tieto sú pripravované expresne: Dáme variť vodu a podľa návodu uvaríme cestoviny. Medzitým na olivovom oleji popražíme cibuľku, ja som pridala aj trochu póru a o niečo neskôr som doložila na plátky nakrájaný cesnak. Keďže teraz sú jedlé ešte tak cherry paradajky, použila som tie, približne 10 ks - tie som umyla, nakrájala a šup k cibuľke a cesnaku. Nakoniec  som pridala umytý čerstvý špenát. Všetko som to premiešala a ihneď vypla plyn. Prikryla som hrniec pokrievkou, aby špenát pekne zmäkol. Uvarené špagety som dala do misy, pridala špenátovo-paradajkovú zmes, všetko premiešala, dosolila a pokvapkala olivovým olejom. Podávala s parmezánom.
    Kniha určite pobudne na mojom nočnom stolíku trochu dlhšie, je pomerne objemná, obsahuje 703 strán, takže som dosť zvedavá ako ovplyvní moje kulinárske plány na zajtra.



Komentáre

  1. Tak túto knihu som si kúpila asi pred rokom. A už som z nej vyskúšala veľa receptov.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarmilka, tak tak ako píšeš, kniha už je staršieho dáta, s jej kúpou som dosť váhala, predsa len, nemusím mať každú druhú o varení aj doma, ale keď som sa dozvedela v septembri o umrtí Hazan a predsa ide o bibliu talianskej kuchyne, tak som si ju predsa len kúpila. Ešte pekný večer!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmm.... jsem nějak dostala hlad na ty špagety:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ajka, hmm, tak v stredu :), vtedy ich varí môj muž. Šúrovanie kuchyne ostáva na mne, minule mu 3x! vykypela voda so špagetami, takže sporák stál za to. Ale nejak ma život naučil, že nemôžem mať všetko, uvarené aj čistý sporák :))).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...