Preskočiť na hlavný obsah

Výzva na 10 rokov


Tak ako teraz preferujem jednoduché, moderné quilty, stále obdivujem tie tradičné. A tento obzvlášť. Každý jeden blok, zo všetkých 111, má svoj názov, je to taká pocta tradičnému quiltu, je krásne harmonický a farebne zladený.

                                                         Blok č. 49 ma názov Plást medu
                                                A tento s číslom 8  Kytica
      Návod na tento quilt je v tejto knižke, inšpirovaný listami od žien farmárov z roku 1920 v Amerike. Ako som sa dočítala vytvorenie tohoto quiltu trvá približne 2-3 roky. V mojom prepočte to odhadujem na 10 :).

 Na patchworku sa mi veľmi páči, že aj keď vzor - predloha je rovnaká, môže a väčšinou vznikne u každej z nás originál, lebo škála farieb, látok, vkusu, originálnosť látok z použitého obnoseného šatstva je taká rozdielna, že tomu nemôže byť inak.
   Tak len na ukážku, ide stále o ten istý quilt podľa vzoru The Farmer s Wife sampler quilt ..... vo vyhľadávači nájdete omnoho viac.
                       http://cityhousestudio.blogspot.sk/2011/10/farmers-wife-quilt-complete.html

http://prettybyhand.com/blog/2011/12/6/farmers-wife-quilt-along-midway-mosaic.html
http://pinkcaramelsy.blogspot.jp/search/label/The%20Farmer's%20Wife%20Sampler%20Quilt
http://lollyquiltz.blogspot.sk/2013/09/final-farmers-wife-friday.html

Komentáre

  1. Pro mě na tisíc let :-) Je to nádhera!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádhera ... fakt... ale pustit se do toho, by to asi dodělávali ještě vnoučata:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je to veľmi pekné, tradičný patchwork aj novšie kombinácie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne ...obdivuhodé....pre mňa nedosiahnuteľné. A možno áno.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Peťka, ja to odhadujem o trochu menej :).
    Ajka, to si ma rozosmiala s tými vnúčatami :), no neviem, neviem, či by stáli o takéto dedičstvo.
    Javy Patch, tak tak, páčia sa mi tie variácie na jednu tému.
    Ajka, určite áno.
    Dievčatá pekný štart do nového týždňa Vám prajem!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Francúzska cibuľová polievka podľa Julie Child

Polievky v zime ma bavia, u nás často nahradia aj druhé jedlo a ešte fajn zahrejú.
   Táto polievka sa zdá expresná na prípravu, ale nie je tomu tak. Cibuľku treba pomaličky a ešte raz pomaličky pražiť na masle a oleji. A po zaliatí vývarom ešte raz pomaličky a pomaličky previerať a to z jediného dôvodu, aby sme docielili silnej cibuľovej arómy hodnej pokojného zimného večera.


FRENCH ONION SOUP
            pre 6-8 osôb

5 cibulí
3 PL masla
1 PL oliv.oleja
1 ČL soli
1/4 ČL cukru - ja som dala 1 PL
3 PL hladkej múky
500 ml hovädzieho  vývaru  /ak máte zmrazený použite ho/
125 ml suchého bieleho vína - ja som dala 1 pohár
bagetky
syr, tymián, čierne korenie
3 PL koňaku - ja som nedala
tvrdý syr- 1  1/2 pohára-nastrúhaný

1. Cibuľu nakrájame na plátky.
2. V hrnci roztopíme maslo + olej. Dáme doň nakrájanú cibuľu a dusíme cca 15 minút pod pokrievkou.
    Ak je jemne zlato hnedá pridáme soľ a cukor až do úplného skaramelizovania cca 30 - 40 minút.
3.  Ak je cibuľa krásne karamelová pridáme k n…