Preskočiť na hlavný obsah

Výzva na 10 rokov


Tak ako teraz preferujem jednoduché, moderné quilty, stále obdivujem tie tradičné. A tento obzvlášť. Každý jeden blok, zo všetkých 111, má svoj názov, je to taká pocta tradičnému quiltu, je krásne harmonický a farebne zladený.

                                                         Blok č. 49 ma názov Plást medu
                                                A tento s číslom 8  Kytica
      Návod na tento quilt je v tejto knižke, inšpirovaný listami od žien farmárov z roku 1920 v Amerike. Ako som sa dočítala vytvorenie tohoto quiltu trvá približne 2-3 roky. V mojom prepočte to odhadujem na 10 :).

 Na patchworku sa mi veľmi páči, že aj keď vzor - predloha je rovnaká, môže a väčšinou vznikne u každej z nás originál, lebo škála farieb, látok, vkusu, originálnosť látok z použitého obnoseného šatstva je taká rozdielna, že tomu nemôže byť inak.
   Tak len na ukážku, ide stále o ten istý quilt podľa vzoru The Farmer s Wife sampler quilt ..... vo vyhľadávači nájdete omnoho viac.
                       http://cityhousestudio.blogspot.sk/2011/10/farmers-wife-quilt-complete.html

http://prettybyhand.com/blog/2011/12/6/farmers-wife-quilt-along-midway-mosaic.html
http://pinkcaramelsy.blogspot.jp/search/label/The%20Farmer's%20Wife%20Sampler%20Quilt
http://lollyquiltz.blogspot.sk/2013/09/final-farmers-wife-friday.html

Komentáre

  1. Pro mě na tisíc let :-) Je to nádhera!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádhera ... fakt... ale pustit se do toho, by to asi dodělávali ještě vnoučata:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je to veľmi pekné, tradičný patchwork aj novšie kombinácie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne ...obdivuhodé....pre mňa nedosiahnuteľné. A možno áno.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Peťka, ja to odhadujem o trochu menej :).
    Ajka, to si ma rozosmiala s tými vnúčatami :), no neviem, neviem, či by stáli o takéto dedičstvo.
    Javy Patch, tak tak, páčia sa mi tie variácie na jednu tému.
    Ajka, určite áno.
    Dievčatá pekný štart do nového týždňa Vám prajem!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…