Preskočiť na hlavný obsah

To svetlo

   S fotením to ešte stále nie je to pravé. Ešte šťastie, že to neovplyvňuje samotné pečenie. Takže na dnes ku nedelňajšej káve som upiekla

                             Čokoládový koláč s pekanovými orechami
                                                             na menší plech, alebo do tortovej formy, mierka 1 pohár-250 ml

2 vajcia
1 pohár hnedého cukru (ja som použila 3/4 pohára)
1/2 pohára kvalitného kakaa
3/4 pohára špaldovej múky (môžete použiť aj hladkú)
1/2 pohára na hrubo nasekanej čokolády
1/2 pohára na hrubo nasekaných pekanových orechov
1/3 pohára oleja
1 vanilkový cukor - nemusí byť
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli, pekanové orechy na vrch koláča

Vajíčka + cukor vymiešame, potom pridáme kakao. Neskôr pridáme olej  a kúsky čokolády. 
Potom múku, soľ, prášok do pečiva a na koniec na hrubo nasekané orechy. Cesto vylejeme na plech, vystlaným papierom na pečenie. Na vrch poukladáme pekanové orechy. Pečieme na 200 °C približne 30 minút.









Komentáre

  1. Hmm... koukám že dneska každý pekl nějakou dobrotu.... a já jen slintám:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka, to nás život naučil, aby sme v nedeľu tiež neslintali, ale zato si to mala zdravšie :) , takže to je tiež dobré, čo dobré, najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mas pravdu Ivanka, svetlo na fotenie je hotova pohroma :(...tvojmu kolaciku zle svetlo vsak krasu neubralo...vyzera vyborne

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adriana, máme to ale ťažký život :),ale už začína svitať na krajšie dni.Ďakujem a pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…