sobota, 4. októbra 2014

Jablkový,

kedy ho neupiecť, keď nie teraz, všakže?

Teda v čase  začínajúceho temperovania radiátorov, prvých nachladení, častejších pálení sviečok, skracujúcich sa dní  .........

Jablkový koláč

3/4 pohára ryžovej múky (môže byť aj hladká)
1 prášok na pečenie
štipka soli
3 veľké jablká
3/4 pohára hnedého cukru
3 vajcia
3 PL rumu
1/2 ČL vanilkové extraktu
115 g rozpusteného masla, vychladnutého
škorica, muškátový oriešok

1. Rúru si zapneme na 180°C. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 23 cm, ja mám myslím 26 a nevadilo to, na dno dáme papier na pečenie a boky vymažeme a vysypeme hrubou múkou.
2. Umyté jablká nakrájame na kocky, aj so šupkou a v miske ich posypeme škoricou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
3. Vymixujeme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme štipku soli a rum.  Potom za jemného miešania pridávame na striedačku po lyžiciach múku a vychladnuté maslo. 
4. Nakoniec pridáme prášok na pečenie a s varechou zamiešame pripravené jablká. Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 40 minút. 

3 komentáre:

  1. tak toto musím napiecť, vyzerá jednoduchý na prípravu a aj že je šťavnatý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmm ... fakt mi děláš chutě:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Biba, ja pečiem skoro stále jednoduché, poväčšinou na víkend a aby bolo ku káve v nedeľu.
    Ajka, o to šlo :).

    OdpovedaťOdstrániť