ŠKORICOVNÍK tentokrát zo špaldovej múky. Piekla som ho podľa TOHTO vyskúšaného receptu. Taktiež som vymenila sušené droždie za polovičku kocky obyčajného droždia. Ako je vidieť na fotografii, špaldová múka je predsa len iná ako hladká, to pekné "odlupovanie" bolo také hrubšie, ale na chuti to neubralo.
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Komentáre
Zverejnenie komentára