streda, 14. októbra 2015

Jabĺk



ako tak pozorujem, sa tento rok opäť urodilo habadej. Takže v nedeľu som nazrela do chladničky, po skonštatovaní, že masla mám nedostatok, ale hotové štrúdlové cesto je tam a jabĺk je požehnane, padlo rozhodnutie upiecť  jeden z X možných receptov  na klasický francúzsky koláč

                                                               TARTE TATIN

                                                                6 jabĺk (množstvo závisí od veľkosti formy)
                                                                1 PL masla
                                                                1 PL cukru (ja som použila trstinový)
                                                                4 PL medu
                                                                lístkové cesto

 Z masla, cukru a medu si urobíme karamel. Vylejeme ho do pripravenej formy. Poukladáme naň očistené a na plátky nakrájané jablká. Prikryjeme ich plátkom lístkového cesta. Pečieme na 200° cca 40 minút. Po upečení počkáme aspoň 15 minút, nech nám koláč trochu vychladne. Opatrne, ale rýchlym ťahom ho prevrátime na tanier. Pozor karamel sa nám roztečie a môže byť horúci. Podávame so šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou, jogurtom, alebo len tak. 









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára