Preskočiť na hlavný obsah

Klasika


na tieto dni. Aby to už nenudilo, pre zmenu som pridala  sladký zemiak a zázvor.
  Takže, čo potrebujeme na

                                   TEKVICOVÚ POLIEVKU
                (pre 4 osoby)
  1 hokaido tekvicu
   1 sladký zemiak
   2 menšie zemiaky
   zázvor podľa chuti, soľ, korenie, petrž.vňať
.........................................................
1. Umyjeme a nakrájame na kocky tekvicu, sladký zemiak aj obyčajné zemiaky.
2. Do hrnca nalejeme trochu olivového oleja a zeleninu popražíme. Posolíme, okoreníme a zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Množstvo závisí, akú hustú polievku obľubujeme. Varíme do zmäknutia.
3. Keď je zelenina mäkká, (zázvor som predtým vybrala) pomocou ponorného mixéra ju vyšľaháme do hladka. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a posypeme petržlenovou vňaťou. 




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...