pondelok, 5. októbra 2015

Klasika


na tieto dni. Aby to už nenudilo, pre zmenu som pridala  sladký zemiak a zázvor.
  Takže, čo potrebujeme na

                                   TEKVICOVÚ POLIEVKU
                (pre 4 osoby)
  1 hokaido tekvicu
   1 sladký zemiak
   2 menšie zemiaky
   zázvor podľa chuti, soľ, korenie, petrž.vňať
.........................................................
1. Umyjeme a nakrájame na kocky tekvicu, sladký zemiak aj obyčajné zemiaky.
2. Do hrnca nalejeme trochu olivového oleja a zeleninu popražíme. Posolíme, okoreníme a zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Množstvo závisí, akú hustú polievku obľubujeme. Varíme do zmäknutia.
3. Keď je zelenina mäkká, (zázvor som predtým vybrala) pomocou ponorného mixéra ju vyšľaháme do hladka. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a posypeme petržlenovou vňaťou. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára