streda, 7. septembra 2016

Černicový

rýchly a jednoduchý koláč, taký obľubujem. Ovocie meníme podľa sezóny.

                                                   Černicový koláč
                                      jogurtovo - citrónový
                                                                             mierka 1 pohár - 250ml

1 1/4 pohára cukru, ja som použila mix trstinového s bielym
1 1/2 pohára hladkej múky
4 vajcia
1 pohár masla izbovej teploty
1 ČL prášku na pečenie
1/4 ČL práškovej sódy
štipka soli
1/4 pohára bieleho jogurtu
1/4 pohára šťavy z citróna, alebo podľa chuti, ja som mala šťavu z jedného citróna
1 ČL nastrúhanej kôry z citróna
černice približne 1 a 1/2  pohára, alebo ovocie podľa chuti a sezóny

1. Cukor s vajíčkami vyšľaháme do peny.
2. Striedavo zamiešavame múku, maslo a jogurt.
3. Pridáme citrónovú kôru  so  šťavou, prášok na pečenie so sódou a nakoniec zľahka časť černíc.
4. Cesto vylejeme do formy, ktorú si vopred vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Navrch môžeme pridať zbytok černíc a pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 40-50 minút  na 180°C do zlatohneda. 
Koláč je upečený, ak špáradlo po zapichnutí , je suché. 










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára