sobota, 24. septembra 2016

Kuracie


S kuracím asi každý rád experimentuje. Inšpirovala som sa jesenným SWEET PAULOM a trochu som si ho upravila podľa svojho.

                                                                     Kuracie na víne
                
                                                   kuracie štvrťky, cca 1 kg
                                                                     2 dcl bieleho vína
                                                                     zopár plátkov citróna
                                                                     kapary, množstvo podľa chuti
                                                                     soľ, čierne korenie 
                                                                     bylinky - tymián, rozmarín


 Mäso si umyjeme, usušíme, osolíme a dochutíme podľa chuti. Uložíme ho do pekáčika, pridáme plátky citróna a polejeme olivovým olejom. Dáme zapiecť do rúry na cca 10 minút. Potom zalejeme vínkom a pečieme, zopárkrát ho poprevraciame, aby sa nám mäso opieklo  z oboch strán. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky a kapary a pečieme do mäkka, približne 30 minút.
                                                   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára