pondelok, 26. septembra 2016

Pekanové



orechy mám veľmi rada, škoda, že patria medzi tie drahšie. Už dlhšie som chcela vyskúšať tento recept, len som vymenila hladkú múku za trochu zdravšiu, kokosovú a piekla som z polovičnej dávky. Teda tento recept  som delila na polovicu a plech som použila o rozmeroch 20x22cm.

Pekanový koláč
alebo aj Pecan Pie Bars

Na cesto:
1  pohár masla /t.j. 250g/ - na kocky nakrájané
2/3 pohára hnedého cukru
2 2/3 hladkej múky - ja som použila kokosovú múku
1/2 ČL soli

Na plnku:
1/2 pohára masla /t.j. 125g/ - na kocky nakrájané
1 pohár hnedého cukru 
1/3 pohára medu
2 PL smotany - ja som nemala, tak som dala obyčajné mlieko
2 poháre pekanových orechov, na hrubo nasekaných

1. Rúru si zohrejeme na 180°C a vyložíme plech papierom na pečenie. Najprv si urobíme cesto.
Zmiešame cukor s maslom, pridáme múku a soľ.
2. Pomocou lyžice a ruky vystelieme plech vyložený papierom na pečenie pripraveným cestom. Dáme ho zapiecť na 20 minút do zlatista. Medzitým si urobíme plnku.
3. Do hrnca roztopíme  maslo, pridáme cukor, med, smotanu. Do hladkej hmoty nakoniec pridáme na hrubo nasekané orechy.
Po upečení cesta, túto zmes vylejeme na predpečené cesto a dáme zapiecť ešte na približne 20 minút.













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára