Preskočiť na hlavný obsah

Celý deň

Zorka 2.deň u nás a rovno cesta na chalupu, tam je neskonale šťastná

v rádiu počúvam, že je  Svetový deň zvierat, tak mi nedá nezoznámiť vás s našou Zorkou. Už aj bolo načase.  Zorka je krásny mix teriéra neviem s čím, predpokladane narodená v marci 2017.
   Niekedy v apríli minulého roku bola vyrvaná z rúk ľudí, ktorí si ju  pohadzovali, aktivistkou Viktóriou z Moldavy. Odtiaľ poputovala k veterinárovi a tam si ju našiel môj muž pri pracovnej revízii čohosi, čo bolo pri kotercoch zo psíkmi z útulku.  Muž si ju odfotil, ukázal doma, nejak sme sa zhodli, že JE NAŠA a tak od 2.6.2017 ju máme doma. A ako skonštatoval náš syn, mala byť už dávno.
   Bolo len otázkou času kedy si nejakého psíka zadovážime, ale ako sa hovorí, všetko má svoj čas.
       Prvé dni sa javila ako pokojné a kľudné šteniatko, no časom sa u nej prejavili teriérovské ochraniteľské pudy, ktoré nás nútia byť v strehu. V strehu pred návštevami, mačkami, lietajúcim lístim, snehom, dažďom ...... vraj každý má takého psa akého si zaslúži :). Čo Vám poviem, nenudíme sa!
Tak dúfam, že ideme do lesa a nie na nákup

Na chalupe ako učinný termoflor 

V zimnom oblečku, ktorý nerada, mala ho na sebe asi 2x

Ako šteniatko nevinné

Komentáre

  1. Ivka, Zorka vyzerá veľmi milo, aj keď v očiach má šibalstvo.😀 Je vidieť, že je to štvrtý člen vašej domácnosti.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Olinka, nedali by sme ju ani za nič! Však to dobre sama poznáš!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Natália, tak ako píšeš :), ešte trochu menej štekania na návštevy a bude aj najlepšia. Ale nik nie je dokonalý, ako vieme :). Pá.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!