Preskočiť na hlavný obsah

Jablková Šarlotka

Tento jablkový koláč som robila pred dvoma týždňami, keď na nás útočili jablká z každej strany.  Keďže jabĺk bude asi na celú zimu dostatok, tento jednoduchý recept plný jabĺk a z mála múky, myslím poteší.
Originál recept nájdete TU! Ja som si ho trošku upravila, hlavne množstvo cukru, z 200 g na 120 g, čo úplne stačilo a obyčajnú múku som vymenila za špaldovú.

Jablková  Šarlotka

6 veľkých jabĺk
3 veľké vajcia
125 g hnedého cukru
125 g špaldovej hladkej múky /alebo obyčajnej hladkej/
1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL mletej škorice

1. Zapneme si rúru na 180 °C. Umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kocky jablká. Podľa chuti pridáme škoricu a dobre premiešame. Ja som pridala aj zopár kvapiek citrónovej šťavy.
2. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme múku a vanilku. Premiešame, aby sa nám všetky suroviny prepojili.
3. Na dno formy dáme papier na pečenie, boky vymažeme tukom a posypeme múkou. Do pripravenej formy dáme jablká. 
4. Na jablká vylejeme pripravené cesto. Pečieme  cca 55-60 minút do zlatista. Pomôžeme si špáradlom.






Komentáre

  1. Perfektné, zase sme boli na jablká, takže perfektne mi padol tento recept :) ďakujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ňaňuška, na teba som myslela, môžeš jablká očistiť od šupky, to som zabudla uviesť a ide tam dosť málo múky. Pá.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech       ...

Banánový chlebík

máme v našej rodine všetci radi, takže ho pečiem rada a často. Tento som piekla cez víkend.  Ja ho mám rada šťavnatejší, vlhkejší. A práve tento recept patrí medzi tie mne chuťovo vyhovujúce. Tak, keď sa Vám na kuchynskej linke "povaľujú" prezreté banány, smelo do toho!                                                                           Banánový chlieb                                                                      1 pohár  = 250 ml 1 a 3/4 pohára hladkej múky 3/4 pohára trstinového cukru 1 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 1 ČL škorice 3 banány 2 vajcia 1/2 pohára oleja nahrubo nasekaná č...