Preskočiť na hlavný obsah

Citrónové na dnes


Z nového marcového Apetitu ma zaujali sviežosťou, rýchlosťou prípravy a nenáročnosťou na suroviny. Mám rada, keď sú muffiny tak poriadne puf-puf, veľké, prekypujúce, tieto sú tak decentne tváriace sa, volajúce po nejakej plnke na vrchu - tak nabudúce možno s citrónovou-mascarpónovou šľahačkou,mňam.
Takže, čo potrebujeme na:

                                     Citrónové muffiny
                                                            
 250 g masla -izbovej teploty
 400 g krupicového cukru - t.j. niečo medzi kryštálovým a práškovým - ja som použila kryštálový- pozor-do pečenia ide len 250 g - zbytok si necháme na polevu
     3 vajcia
250g hladkej múky - najlepšie preosiatej + 2-3 lyžičky kypriaceho prášku
    3  biocitróny

Predhrejeme si rúru na pečenie na 160°C. Každý pozná svoj sporák, ja som dala na 180°C. Elektrickým šľahačom prešľaháme maslo + 250 g cukru (ja som dala 200g) + vajcia + múku + kypriaci prášok + kôru z 2 citrónov /ja som nemala biocitróny, tak som kôru nedala + šťavu z 1 citróna. Zmes šľahajte len tak,aby sa to všetko spojilo, ale nie prešľahalo. Cesto nadávkujte do formy a pečte cca 30 minút.
   Po upečení a 10 minútovom chladení môžte muffiny popíchať špáradlom a poliať citrónovou polevou, ktorú si spravíme zmiešaním cukru, ktorý nám ostal a šťavou z dvoch citrónov.


Komentáre

  1. hmm,aj ja som pokukavala po nich, hned by som si jednu muffinku dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Ivanči, tak som teraz skončila návštevu v Tvojej kuchyni,teraz mám chuť na niečo sladké, aj tú kávu by som si dala,vidím, že si celý čas nezaháľala, to v práci máte taký kávovar?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam, svieže jarné mafinky to si musím upiecť!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!