streda, 16. mája 2012

Banánový chlebík (aj zo špaldy)

                        Keď sa nám zvyšia banány, poväčšinou upečiem synom obľúbený Banánový chlebík, tentokrát som, ale urobila zdravšiu verziu, pridaním špaldovej múky.

            Špaldový banánový chlebík 
               s arašídovým maslom 

                                                               2-3 banány - najlepšie prezreté
                                                                  2 vajíčka
                                                                  2 poháre hladkej múky - ten som ale zamenila za 1 pohár   špaldovej krupice a 1 pohár hladkej múky - nabudúce určite vyskúšam z 2 pohárov špaldovej hladkej múky                                                                                                                            
                                                                3/4  pohára hnedého cukru
                                                                    1 ČL sódy bikarbóny
                                                                 1/2  pohára  nakrubo nasekaných orechov
                                                                podľa chuti arašídové maslo, nemusí byť
     Vymiešame vajíčka s cukrom do peny. Pridáme rozpučené banány, múku, orechy a nakoniec sódu bikarbónu. Vymastíme a omúčime srnčí chrbát, vylejeme cesto a navrch malou lyžičkou dáme arašídové maslo, podľa chuti.
        Ako už asi viete, chlebík nie je veľmi sladký, takže je výborný nielen na raňajky, keď milujete sladké, môžete si ho natrieť medom  napr. takým aktuálnym, púpavovým.                                                                  





2 komentáre:

  1. jéé tak to je něco pro mě, miluju burákový máslo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj pre mna arasidove maslo + banány nemajú chybu!

    OdpovedaťOdstrániť