Preskočiť na hlavný obsah

Bonjour La France


http://www.easyart.com/art-prints/Susan-Eby-Glass/Baguette-Express-159440.html
Keď všetko vyjde ako má,
čaká na nás 2x 2157 km,
dobrá káva cestou, dúfam,
lepkavé ruky od nanukov (a vyliatej kávy),
krásny výhľad na krajinu (aj v daždi, máme s tým bohaté skúsenosti, pozri:
http://www.eclecticquilt.blogspot.com/2011/08/navrat-domov.html
386 zastavení na toaletu,
2 urgentné zastavenia pri krajnici, tá káva, nanuky ... vedia urobiť šarapatu,
35 zablúdení a vybočení z trasy (my s manželom dokážeme zablúdiť aj s navigačným systémom),
65 upozornení môjho syna aby, netlačil nohami na predné sedadlo, nevyrušoval vodiča a neprevracal oči... :) , cestou naspäť 130 upozornení môjho syna a dcéry, aby netlačili nohami na predné sedadlá, nevyrušovali vodiča a neprevracali očami :))),
3 l vína vypitého na každého dospelého člena našej rodiny,
spoznávanie Toulouse, Bordeaux, Arles ...,
ale hlavne zvítanie sa s našou dcérou (úspešne narvať všetky veci z jej ročného študijného pobytu do auta) a šťastný návrat domov.

Komentáre

  1. WOW! To znie úžasne! Hneď by som sa k vám pridala :) My síce v lete tiež ideme do Francúzska, ale nie na takúto okružnú jazdu, iba na miesta, kde to už poznáme. Každopádne prajem šťastnú cestu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmmm,tak presne takto si predstavujem idealnu dovolenku :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...prajem šťastnú cestu a aj šťastný návrat domov.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nevím, jestli mám závidět víc cestu nebo studijní pobyt :-) Hmmm, taky bych jela...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem za priania.Ja sa teším, ale ako som už opísala, taká dlhá trasa má aj svoje "tienisté" stránky :). Cestujeme koncom mája a ako sa poznám, prebehne aj nejaká cestovná horúčka :))).Pekný víkend dievčatá!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ivanči, tak dobre som sa zasmiala, zmysel pre humor na 1.
    Veta, aby nevyrušovali vodiča je super, normálna zdravá rodinka.
    Už teraz sa teším na zážitky, dúfam, že budú rozprávané naživo niekde pri káve.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ivana, tak tú dlhú trasu vám vôbec nezávidím. My sme ju absolvovali prednedávnom do Paríža v autobuse, ale .... no asi naposledy. Dalo nám to zabrať a vodič snáď nebude sám, aby si trošku aj oddýchol. Prajme príjemné zážitky.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…