Preskočiť na hlavný obsah

BROWNIES s


ďatlovým sirupom, kúpeným v bio obchode.  Alebo Brownies po 457x s jemnou, ale predsa len obmenou - ďatlovým sirupom. Ak ho nutne nepotrebujete a nemáte s ním iné plány (tak ako ja), tak ho kľudne vynechajte a pridajte viac cukru.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                       BROWNIES
                                                   inšpirácia z knihy Deň bez mäsa

Suroviny:    225 g  70% čokolády - ja som pridala aj trochu 100% kakaa pre peknú farbu
                        4   vajíčka
                    150 g masla
                    125 g hladkej múky
                    150 g hnedého cukru (v pôvodnom recepte ho bolo až 300 g!)
                    5 PL ďatlového sirupu - ak nemáte, nič to - pridajte trochu cukru naviac
                    štipka soli, vanilk.extrakt, 100 g orechov.
                   -----------------------------------------------------------------------------------
Postup:  1. Rúru si nastavíme na 180 °C. Na plech dáme 100 g orechov a pečieme ich 5 minút. Dáme ich vychladnúť a na hrubo ich nasekáme.
              2. Čokoládu si rozpustíme s maslom. Dáme vychladnúť. Medzitým si vymixujeme vajíčka s cukrom  do penista, pridáme štipku soli, vanilkový extrakt a ďatlový sirup.
              3. Keď to máme vymixované prilejeme do nej čokoládovú vychladnutú zmes, primiešame vareškou múku a orechy. Všetko zmiešame aby sa nám to pekne prepojilo. Vylejeme do pekáčika s rozmermi 20x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch môžeme dať čokoládové pecičky. Pečime cca 30 - 40 minút.

Komentáre

  1. Ty sa nezaprieš. Skvelé recepty. Ďakujem.
    Recept na perníčky od teba prevzali všetký moje známe.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oľga, díky,díky, tento rok budem perníčky robiť len z polovičnej dávky, myslím. Pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, že brownies jsem ještě nezkoušela(muž si dával v kavárně:-), to je výzva! Děkuji za recept;-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Můžu se zeptat, jak hodnotíš knihu, ze které jsi čerpala? Uvažuji o koupi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka, tak toto vyzerá veľmi lákavo. A máš u mňa na blogu http://praceruk.blogspot.sk/2012/11/jedenastka.html nomináciu 11. Budem rada, ak sa zapojíš do tejto hry

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janina, smelo vyskúšaj, skoro nie je čo pokaziť :).
    Lucie, na internete je toľko receptov, že nákup kuch.kníh som už zredukovala, ale keďže mám dvoch vegetariánov tak som jej nedokázala odolať.Je krásne inšpiratívna, aj keď pizza z nej mi opäť nevyšla :(, ale to predpokladám, že nebude knihou :).
    Jarmila, díky,díky,díky!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. úžasne a lákavo vyzerá, super Ivka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Slivkovo-tvarohový koláč

Keď sa začína piecť so slivkami, blíži sa škola aj jeseň. Aspoň ja to tak mám. Pominuli nám horúčavy, ale prázdniny ešte nie, v chladničke som mala  prebytok tvarohu a sliviek,  tak som upiekla jednoduchý koláč na plech, inšpirovaná receptami z internetu.


                                  Slivkovo-tvarohový koláč
                                                                                                  na väčší plech

Na cesto:
2 hrnčeky polohrúbej múky (t.j. jeden hrnček = 250 ml)
1 hrnček kryštálového cukru - ja som dala hnedý
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 prášok na pečenie

Plnka:
500 g tvarohu
2  vajcia
1 hrnček kryštálohého cukru
1 ks vanilkového cukru
1 ks vanilkového pudingu (zlatý klas)
slivky

1. Vajcia, cukor, mlieko a olej  spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame do hladka.
2. Pripravíme si plnku tak, že zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, puding a vajcia.
3. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme polovicu prip…

Z nočného

stolíka. Krásna kuchárska kniha, s krásnymi fotografiami ešte krásnejšej Mimi, matke ôsmych detí a majiteľke 15 psov, ako to všetko zvláda, je pre mňa záhadou.  Asi to bude tým francúzskym vidiekom .....


Viac na blogu MIMI THORISSON.