Preskočiť na hlavný obsah

BROWNIES s


ďatlovým sirupom, kúpeným v bio obchode.  Alebo Brownies po 457x s jemnou, ale predsa len obmenou - ďatlovým sirupom. Ak ho nutne nepotrebujete a nemáte s ním iné plány (tak ako ja), tak ho kľudne vynechajte a pridajte viac cukru.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                       BROWNIES
                                                   inšpirácia z knihy Deň bez mäsa

Suroviny:    225 g  70% čokolády - ja som pridala aj trochu 100% kakaa pre peknú farbu
                        4   vajíčka
                    150 g masla
                    125 g hladkej múky
                    150 g hnedého cukru (v pôvodnom recepte ho bolo až 300 g!)
                    5 PL ďatlového sirupu - ak nemáte, nič to - pridajte trochu cukru naviac
                    štipka soli, vanilk.extrakt, 100 g orechov.
                   -----------------------------------------------------------------------------------
Postup:  1. Rúru si nastavíme na 180 °C. Na plech dáme 100 g orechov a pečieme ich 5 minút. Dáme ich vychladnúť a na hrubo ich nasekáme.
              2. Čokoládu si rozpustíme s maslom. Dáme vychladnúť. Medzitým si vymixujeme vajíčka s cukrom  do penista, pridáme štipku soli, vanilkový extrakt a ďatlový sirup.
              3. Keď to máme vymixované prilejeme do nej čokoládovú vychladnutú zmes, primiešame vareškou múku a orechy. Všetko zmiešame aby sa nám to pekne prepojilo. Vylejeme do pekáčika s rozmermi 20x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch môžeme dať čokoládové pecičky. Pečime cca 30 - 40 minút.

Komentáre

  1. Ty sa nezaprieš. Skvelé recepty. Ďakujem.
    Recept na perníčky od teba prevzali všetký moje známe.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oľga, díky,díky, tento rok budem perníčky robiť len z polovičnej dávky, myslím. Pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, že brownies jsem ještě nezkoušela(muž si dával v kavárně:-), to je výzva! Děkuji za recept;-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Můžu se zeptat, jak hodnotíš knihu, ze které jsi čerpala? Uvažuji o koupi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka, tak toto vyzerá veľmi lákavo. A máš u mňa na blogu http://praceruk.blogspot.sk/2012/11/jedenastka.html nomináciu 11. Budem rada, ak sa zapojíš do tejto hry

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janina, smelo vyskúšaj, skoro nie je čo pokaziť :).
    Lucie, na internete je toľko receptov, že nákup kuch.kníh som už zredukovala, ale keďže mám dvoch vegetariánov tak som jej nedokázala odolať.Je krásne inšpiratívna, aj keď pizza z nej mi opäť nevyšla :(, ale to predpokladám, že nebude knihou :).
    Jarmila, díky,díky,díky!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. úžasne a lákavo vyzerá, super Ivka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Slivkovo-tvarohový koláč

Keď sa začína piecť so slivkami, blíži sa škola aj jeseň. Aspoň ja to tak mám. Pominuli nám horúčavy, ale prázdniny ešte nie, v chladničke som mala  prebytok tvarohu a sliviek,  tak som upiekla jednoduchý koláč na plech, inšpirovaná receptami z internetu.


                                  Slivkovo-tvarohový koláč
                                                                                                  na väčší plech

Na cesto:
2 hrnčeky polohrúbej múky (t.j. jeden hrnček = 250 ml)
1 hrnček kryštálového cukru - ja som dala hnedý
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 prášok na pečenie

Plnka:
500 g tvarohu
2  vajcia
1 hrnček kryštálohého cukru
1 ks vanilkového cukru
1 ks vanilkového pudingu (zlatý klas)
slivky

1. Vajcia, cukor, mlieko a olej  spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame do hladka.
2. Pripravíme si plnku tak, že zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, puding a vajcia.
3. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme polovicu prip…