Preskočiť na hlavný obsah

BROWNIES s


ďatlovým sirupom, kúpeným v bio obchode.  Alebo Brownies po 457x s jemnou, ale predsa len obmenou - ďatlovým sirupom. Ak ho nutne nepotrebujete a nemáte s ním iné plány (tak ako ja), tak ho kľudne vynechajte a pridajte viac cukru.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                       BROWNIES
                                                   inšpirácia z knihy Deň bez mäsa

Suroviny:    225 g  70% čokolády - ja som pridala aj trochu 100% kakaa pre peknú farbu
                        4   vajíčka
                    150 g masla
                    125 g hladkej múky
                    150 g hnedého cukru (v pôvodnom recepte ho bolo až 300 g!)
                    5 PL ďatlového sirupu - ak nemáte, nič to - pridajte trochu cukru naviac
                    štipka soli, vanilk.extrakt, 100 g orechov.
                   -----------------------------------------------------------------------------------
Postup:  1. Rúru si nastavíme na 180 °C. Na plech dáme 100 g orechov a pečieme ich 5 minút. Dáme ich vychladnúť a na hrubo ich nasekáme.
              2. Čokoládu si rozpustíme s maslom. Dáme vychladnúť. Medzitým si vymixujeme vajíčka s cukrom  do penista, pridáme štipku soli, vanilkový extrakt a ďatlový sirup.
              3. Keď to máme vymixované prilejeme do nej čokoládovú vychladnutú zmes, primiešame vareškou múku a orechy. Všetko zmiešame aby sa nám to pekne prepojilo. Vylejeme do pekáčika s rozmermi 20x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch môžeme dať čokoládové pecičky. Pečime cca 30 - 40 minút.

Komentáre

  1. Ty sa nezaprieš. Skvelé recepty. Ďakujem.
    Recept na perníčky od teba prevzali všetký moje známe.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oľga, díky,díky, tento rok budem perníčky robiť len z polovičnej dávky, myslím. Pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, že brownies jsem ještě nezkoušela(muž si dával v kavárně:-), to je výzva! Děkuji za recept;-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Můžu se zeptat, jak hodnotíš knihu, ze které jsi čerpala? Uvažuji o koupi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka, tak toto vyzerá veľmi lákavo. A máš u mňa na blogu http://praceruk.blogspot.sk/2012/11/jedenastka.html nomináciu 11. Budem rada, ak sa zapojíš do tejto hry

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janina, smelo vyskúšaj, skoro nie je čo pokaziť :).
    Lucie, na internete je toľko receptov, že nákup kuch.kníh som už zredukovala, ale keďže mám dvoch vegetariánov tak som jej nedokázala odolať.Je krásne inšpiratívna, aj keď pizza z nej mi opäť nevyšla :(, ale to predpokladám, že nebude knihou :).
    Jarmila, díky,díky,díky!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. úžasne a lákavo vyzerá, super Ivka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…