Preskočiť na hlavný obsah

BROWNIES s


ďatlovým sirupom, kúpeným v bio obchode.  Alebo Brownies po 457x s jemnou, ale predsa len obmenou - ďatlovým sirupom. Ak ho nutne nepotrebujete a nemáte s ním iné plány (tak ako ja), tak ho kľudne vynechajte a pridajte viac cukru.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                       BROWNIES
                                                   inšpirácia z knihy Deň bez mäsa

Suroviny:    225 g  70% čokolády - ja som pridala aj trochu 100% kakaa pre peknú farbu
                        4   vajíčka
                    150 g masla
                    125 g hladkej múky
                    150 g hnedého cukru (v pôvodnom recepte ho bolo až 300 g!)
                    5 PL ďatlového sirupu - ak nemáte, nič to - pridajte trochu cukru naviac
                    štipka soli, vanilk.extrakt, 100 g orechov.
                   -----------------------------------------------------------------------------------
Postup:  1. Rúru si nastavíme na 180 °C. Na plech dáme 100 g orechov a pečieme ich 5 minút. Dáme ich vychladnúť a na hrubo ich nasekáme.
              2. Čokoládu si rozpustíme s maslom. Dáme vychladnúť. Medzitým si vymixujeme vajíčka s cukrom  do penista, pridáme štipku soli, vanilkový extrakt a ďatlový sirup.
              3. Keď to máme vymixované prilejeme do nej čokoládovú vychladnutú zmes, primiešame vareškou múku a orechy. Všetko zmiešame aby sa nám to pekne prepojilo. Vylejeme do pekáčika s rozmermi 20x30 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch môžeme dať čokoládové pecičky. Pečime cca 30 - 40 minút.

Komentáre

  1. Ty sa nezaprieš. Skvelé recepty. Ďakujem.
    Recept na perníčky od teba prevzali všetký moje známe.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oľga, díky,díky, tento rok budem perníčky robiť len z polovičnej dávky, myslím. Pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zrovna včera jsem přemýšlela nad tím, že brownies jsem ještě nezkoušela(muž si dával v kavárně:-), to je výzva! Děkuji za recept;-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Můžu se zeptat, jak hodnotíš knihu, ze které jsi čerpala? Uvažuji o koupi :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivanka, tak toto vyzerá veľmi lákavo. A máš u mňa na blogu http://praceruk.blogspot.sk/2012/11/jedenastka.html nomináciu 11. Budem rada, ak sa zapojíš do tejto hry

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janina, smelo vyskúšaj, skoro nie je čo pokaziť :).
    Lucie, na internete je toľko receptov, že nákup kuch.kníh som už zredukovala, ale keďže mám dvoch vegetariánov tak som jej nedokázala odolať.Je krásne inšpiratívna, aj keď pizza z nej mi opäť nevyšla :(, ale to predpokladám, že nebude knihou :).
    Jarmila, díky,díky,díky!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. úžasne a lákavo vyzerá, super Ivka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!