Preskočiť na hlavný obsah

Tvarohové knedličky

                      najčastejšie robievam v sobotu, za odmenu a keď chcem potešiť moju rodinu. Mierku mám zvyčajne už v ruke s robievam ich  s detskou krupicou. Keď som zbadala tieto makové v sobotu, neodolala som a urobila :

                                                        TVAROHOVÉ KNEDLIČKY s MAKOM 
                                                                        inšpirácia F.O.O.D. 3/2013
                                                                                                pre 4 osoby

                                                   2 plnotučné tvarohy  (moje myslím neboli) 
                                                 200 g polohrubej múky
                                                   2 žĺtky, štipka soli,
                                                    1 vanilkový cukor - ešte lepšie 1 celá vanilka
                                                   na poliatie maslo, MAK

Tvarohy + múku + žĺtky + vanilkový cukor + štipku soli zmiešame. Do takej konzistencie, aby sme vedeli robiť guľky. Pripravíme si misku s detskou krupicou  a vytvarujeme guľky, ktoré potom obalíme v detskej krupici. Do vriacej vody (pridáme štiku soli) dáme knedličky, varíme cca 10 minút, pokiaľ nám nevyplávu navrch. Pre istotu si vždy jednu vyberiem, narežem či je už hotová.  Ešte teplé obalíme v mletom maku + posypeme práškovým cukrom. Polejeme roztopeným maslom. 


Komentáre

  1. Ivka,tečú mi slinky. Ďakujem za recept. Už viem čo budeme mať v sobotu na obed.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Olinka, rado sa stalo :). V poslednej dobe často varievam s iPadom pri sporáku :))).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivka, riadnu chuť si mi na neurobila.....

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…