Preskočiť na hlavný obsah

Zdravé varenie


to bol záverečný kurz z vianočného balíčka pre našu rodinu. Ako vo všetkom, tak aj pri jedle platí pre každého iná mierka, pre niekoho už  vynechanie mäsa z pokrmu predstavuje vrchol zdravého pokrmu, niekto potrebuje naklíčené klíčky a niekto surovú zeleninu (alebo tiež moderný Raw food).
      Myslím, že tento kurz mala viesť moja sestra (nič proti profesionálom asi tušia,že keby pritvrdili, tak kurz majú prázdny), to by bolo naozaj zdravé varenie, ale v rámci kompromisu a hesla, že všetko s mierou, sme varili zo zdravých, poväčšinou lokálnych surovín.


                                                           Zeleninové ragú s rybkou
                                        Fazuľovo-mungo-tofu šalát so (šťastným, teda za života voľne behajúcim)  kuriatkom na pare
                       Mangalica (zdravšie prasiatko) s chrenovo-jablkovou prílohou, poriadne ostrou
                                               Dezert - tofu s vanilkou a ovocím

Komentáre

  1. Vypadá to opravdu nádherně!! Obdivuju, jak umí někdo jídlo tak krásně naaranžovat.
    A že taky chutná, o tom nepochybuju ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ilonka, s tým mám problém tiež. V reálnom živote, keď času je málo to ide horšie, ale snažím sa, ako sa hovorí, jedlo má aj dobre vyzerať :).Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam všechnoto vypadá taaak skvěle!:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

DO PLAVIEK! - v kinách od 1. novembra

Keď som písala, že skoro všetko ofrfľávam, pri  tuhej analýze prečo?!, som sa dozvedela, že je to viac-menej "normálna " reakcia ženy na jej hormonálne zmeny, ktoré nás  "postihujú" okolo päťdesiatky :). Presťahovaním do domu, jeho rekonštrukciou, prenášaním vecí, nekonečným rozhodovaním kde budú zástrčky, aké kachličky vyberieme, mrzutostí s robotníkmi ......  je to asi aj normálna reakcia na to, že mi chýba čas na obyčajné veci, ktoré v mojom živote tak potrebujem.
Jednou z nich je aj návšteva kina a na tento film sa teším.

Štefan ŠTEC: Idu sobi + Oj, Maryčko (official CLIP)

Zimomriavky. Pri posledných tónoch a objatí našej babky a dedka, teda mojich svokrovcov, som si už utierala slzy.
      Všetko spolu, spev, nádherná kojšovská príroda, dedkova chalupa, energia, úsmevy, objatia a nakoniec láska našich.
        Aj keď viem, že nič nie je zadarmo.

Slivkovo-tvarohový koláč

Keď sa začína piecť so slivkami, blíži sa škola aj jeseň. Aspoň ja to tak mám. Pominuli nám horúčavy, ale prázdniny ešte nie, v chladničke som mala  prebytok tvarohu a sliviek,  tak som upiekla jednoduchý koláč na plech, inšpirovaná receptami z internetu.


                                  Slivkovo-tvarohový koláč
                                                                                                  na väčší plech

Na cesto:
2 hrnčeky polohrúbej múky (t.j. jeden hrnček = 250 ml)
1 hrnček kryštálového cukru - ja som dala hnedý
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 prášok na pečenie

Plnka:
500 g tvarohu
2  vajcia
1 hrnček kryštálohého cukru
1 ks vanilkového cukru
1 ks vanilkového pudingu (zlatý klas)
slivky

1. Vajcia, cukor, mlieko a olej  spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame do hladka.
2. Pripravíme si plnku tak, že zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, puding a vajcia.
3. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme polovicu prip…