sobota, 30. marca 2013

Brownies so zlatým sirupom


Keď som dostala hore zobrazené ingrediencie (teda čokoládu a zlatý sirup) od môjho bio švagra, nenapadlo ma nič originálnejšie ako upiecť ďalšiu variantu klasiky brownies. Tie varianty ma bavia stále, napriek môjmu vrodenému konzervativizmu :).

BROWNIES so zlatým sirupom

1 pohár - teda 128 g hladkej múky
2 ČL kvalitného kakaa
štipka soli
114 g čokolády aspoň 60%
114 g masla izbovej teploty
1 pohár hnedého cukru
1/3 pohára zlatého sirupu - teda 80 ml
3 veľké vajcia
1/2 pohára nasekanej čokolády
1 ČL vanilkového extraktu, alebo štipku z pravej vanilky
orechy - nemusia byť

1. Zapneme si rúru na 200°C.
2. Čokoládu - 114 g si roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
3. Múku, kakao a štipku soli spolu zmiešame.
4. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme vanilku a zlatý sirup
Postupne pridávame vajíčka.
5. Potom pridáme vychladnutú čokoládu a zmiešanú sypkú zmes. Nakoniec pridáme nahrubo nasekanú čokoládu. Môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy.
6. Čokoládovú zmes vylejeme do menšej formy približne 20x16 cm, ktorú si vymastíme a omúčime, alebo pečieme pomocou papiera na pečenie.



2 komentáre:

  1. Brownies sa mi tiež nikdy nezunuje ;o)
    Moje odskúšané kombinácie: s kúskami bielej čokolády, s makadamovými orechmi, s kandizovanými čerešňami, prípadne vianočná verzia s kandizovanými gaštanmi a trochou gaštanovej múky.

    Základom je však tak ako píšeš kvalitné kakao (nedám dopustiť na Valrhonu), kvalitná tmavá čokoláda a poctivé maslo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Shira, hmmm mňam, všetko delikátesne suroviny, díky za tip. Krásne to vonia vianocami. V KE ani neviem, či dostať kakao Valrhona, čokoládu áno, na kakao chodievam do čokoládovne.

    OdpovedaťOdstrániť