Preskočiť na hlavný obsah

Brownies so zlatým sirupom


Keď som dostala hore zobrazené ingrediencie (teda čokoládu a zlatý sirup) od môjho bio švagra, nenapadlo ma nič originálnejšie ako upiecť ďalšiu variantu klasiky brownies. Tie varianty ma bavia stále, napriek môjmu vrodenému konzervativizmu :).

BROWNIES so zlatým sirupom

1 pohár - teda 128 g hladkej múky
2 ČL kvalitného kakaa
štipka soli
114 g čokolády aspoň 60%
114 g masla izbovej teploty
1 pohár hnedého cukru
1/3 pohára zlatého sirupu - teda 80 ml
3 veľké vajcia
1/2 pohára nasekanej čokolády
1 ČL vanilkového extraktu, alebo štipku z pravej vanilky
orechy - nemusia byť

1. Zapneme si rúru na 200°C.
2. Čokoládu - 114 g si roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
3. Múku, kakao a štipku soli spolu zmiešame.
4. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme vanilku a zlatý sirup
Postupne pridávame vajíčka.
5. Potom pridáme vychladnutú čokoládu a zmiešanú sypkú zmes. Nakoniec pridáme nahrubo nasekanú čokoládu. Môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy.
6. Čokoládovú zmes vylejeme do menšej formy približne 20x16 cm, ktorú si vymastíme a omúčime, alebo pečieme pomocou papiera na pečenie.



Komentáre

  1. Brownies sa mi tiež nikdy nezunuje ;o)
    Moje odskúšané kombinácie: s kúskami bielej čokolády, s makadamovými orechmi, s kandizovanými čerešňami, prípadne vianočná verzia s kandizovanými gaštanmi a trochou gaštanovej múky.

    Základom je však tak ako píšeš kvalitné kakao (nedám dopustiť na Valrhonu), kvalitná tmavá čokoláda a poctivé maslo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Shira, hmmm mňam, všetko delikátesne suroviny, díky za tip. Krásne to vonia vianocami. V KE ani neviem, či dostať kakao Valrhona, čokoládu áno, na kakao chodievam do čokoládovne.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…