do roka musíme takto zhrešiť. Táto pusinkovo jahodová dobrota si to zaslúži. Myslím že poteší aj zajtra, sladkozaložených oteckov.
Recept mám z http://www.apetitonline.cz/recepty/7257-eton-mess.html
ETON MESS
1. Najprv si upečieme pusinky. Bielky vyšľaháme do tuha a po lyžiciach zašľahávame cukor. Zo snehu urobíme lyžicou "hromádky", na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 140 °C cca 1 hodinu.
2. Polovicu jahôd rozmixujeme spolu s práškovým cukrom (ja som použila vanilkový) na pyré, v recepte ho kážu prepasírovať, čo sa mi zdalo zbytočné. Pusinky rozlámajte na 2 cm kúsky a dajte do väčšej misky, pridajte nakrájané zostávajúce jahody a vyšľahanú šľahačku. Jemne premiešajte. Podávame v pohároch.
Recept mám z http://www.apetitonline.cz/recepty/7257-eton-mess.html
ETON MESS
3 bielka
175 g kryštálový cukor - ja som nemala, ide to aj z práškového
500 g čerstvých jahôd
570 ml šľahačkovej smotany, ja som použila 250 ml-stačilo
1 ČL práškového cukru
2. Polovicu jahôd rozmixujeme spolu s práškovým cukrom (ja som použila vanilkový) na pyré, v recepte ho kážu prepasírovať, čo sa mi zdalo zbytočné. Pusinky rozlámajte na 2 cm kúsky a dajte do väčšej misky, pridajte nakrájané zostávajúce jahody a vyšľahanú šľahačku. Jemne premiešajte. Podávame v pohároch.
Mňam, škoda, že už jsme jahody snědli, bude potřeba další várka ;)
OdpovedaťOdstrániťHmm, tady bych zhřešila taky:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ilonka, Ajka odporúčam zhrešiť ihneď, :) teda v čase keď jahody majú chuť jahôd.
OdpovedaťOdstrániť