Preskočiť na hlavný obsah

AUGUST

ilustrácia z w.behance.net

mám rada aj preto:
- lebo napriek horúcim dňom sú rána a večere krásne svieže,
- lebo rastú huby,
- lebo letné výpredaje sú na vrchole a ja opäť stratím sebaovládanie a kúpim si nové sandálky za 7,50€,- (stihla som to už 31.7. o 20,30 hod., psst v troch exemplároch),
- lebo paradajky a papriky sú práve v tej najlepšej forme  na výrobu a následné zakonzervovanie leča na zimu pre môjho syna, ktorému to sľubujem už zopár rokov,
- lebo ma čaká týždeň dovolenky a ja došijem aspoň jednu z mojich troch rozpracovaných diek,
- lebo sa teším na náš každoročný rodinný guláš, spojený s kopou detí, kriku, gratulácií aj kopou špinavého riadu,
- lebo sa dočkáme (keď neprídu krúpy) prvej úrody nášho hrášku,
- lebo do-šijem závesy na chalupu (môj muž nie je nudista, ako mi "niekoľkokrát" povedal),
- lebo sa toho 31. skončí a priletí na nejaký čas moja dcéra domov.

                                                                   Krásny august!
zdroj:tumblr


Komentáre

  1. Ivka, prajem ti pekný august. Užite si ho.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Oli, díky, díky! Aj vy, aj keď hlásia, že tento týždeň má byť poriadne pekelný.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



Z nočného

stolíka. Krásna kuchárska kniha, s krásnymi fotografiami ešte krásnejšej Mimi, matke ôsmych detí a majiteľke 15 psov, ako to všetko zvláda, je pre mňa záhadou.  Asi to bude tým francúzskym vidiekom .....


Viac na blogu MIMI THORISSON.