Preskočiť na hlavný obsah

Na prívítanie

 pre moju kávoholičku, brigádujúcu v Starbuckse, aby ten deficit kávy nebol tak markantný. Torta je  bez múky, plná čokolády a kávy. Síce by mala byť tak zľahka rustikálne popraskaná, tak snáď to vyjde  na budúce.

                                                                   ESPRESSO TORTA
                                                      recept od Martha Stewart

    3    PL masla170 g čokolády s minimálnym obsahom 70% kakaa
    6    veľkých vajec, izbovej teploty
    1    hrnček cukru - najlepšie hnedého - rozdeliť na 2x
    3    PL instantnej kávy
  1/4   ČL soli
1 PL   vanilkového extraktu - momentálne nemám,nedala som

1. Predhrejeme si rúru na 180°C.  V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom. Vymiešame do hladka.
2.  Oddelíme si žĺtky od bielok. Bielky odložíme do chladničky a medzitým si vymixujeme žĺtky  POZOR s 1/2 pohára cukru do penista. Trvá to približne 3 minúty. Pridáme instantnú kávu a soľ. Potom vanilkový extrakt a rozpustenú, vychladnutú čokoládu. Všetko pekne vymiešame do hladka.
3. V inej miske vymiešame bielka z chladničky. Môžeme pridať štipku soli, aby sa nám bielka pekne vyšľahali. POZOR postupne pridávame druhú 1/2 pohára cukru. Vyšľaháme do pevného snehu. Nakoniec do čokoládovej hmoty zľahka vmiešame vymiešané bielka. Túto hmotu prelejeme do tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie a boky vymažeme maslom a obsypeme hrubou múkou. Pečieme cca 40 - 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a je hotovo. Martha ešte odporúča túto tortu podávať s čokoládovou polevou . Tak ak máte chuť ......



Komentáre


  1. Dobrý deň,


    Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 85 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
    Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.

    V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

    S pozdravom,
    info@hladatrecepty.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…

Slivkovo-tvarohový koláč

Keď sa začína piecť so slivkami, blíži sa škola aj jeseň. Aspoň ja to tak mám. Pominuli nám horúčavy, ale prázdniny ešte nie, v chladničke som mala  prebytok tvarohu a sliviek,  tak som upiekla jednoduchý koláč na plech, inšpirovaná receptami z internetu.


                                  Slivkovo-tvarohový koláč
                                                                                                  na väčší plech

Na cesto:
2 hrnčeky polohrúbej múky (t.j. jeden hrnček = 250 ml)
1 hrnček kryštálového cukru - ja som dala hnedý
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 prášok na pečenie

Plnka:
500 g tvarohu
2  vajcia
1 hrnček kryštálohého cukru
1 ks vanilkového cukru
1 ks vanilkového pudingu (zlatý klas)
slivky

1. Vajcia, cukor, mlieko a olej  spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame do hladka.
2. Pripravíme si plnku tak, že zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, puding a vajcia.
3. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme polovicu prip…

Z nočného

stolíka. Krásna kuchárska kniha, s krásnymi fotografiami ešte krásnejšej Mimi, matke ôsmych detí a majiteľke 15 psov, ako to všetko zvláda, je pre mňa záhadou.  Asi to bude tým francúzskym vidiekom .....


Viac na blogu MIMI THORISSON.