Paradajky mám rada keď ešte voňajú letom. V lete omáčku na cestoviny pripravujeme z čerstvých paradajok a v zime ich nahradzujeme tými konzervovanými. Preto som sa potešila, keď som objavila recept na ich domácu konzerváciu, pre použité bylinky, na provensálsky spôsob. Také leto v sklenenom zaváracom pohári. Za recept ďakujem Anýzovke a recept nájdete tu : http://anyzovka-v-zemi-cikad.blogspot.sk/2013/08/rajcata-zavarena-ve-vlastni-stave.html#comment-form
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Komentáre
Zverejnenie komentára