BÁBOVKA. Na recept ma upozornila moja sestra,(kto ju nepoznáte) je vyznávačkou zdravého stravovania už dlhé roky. A je to na nej aj vidieť.
Na tento recept som sa pozerala so štipkou nedôvery, predsa len piecť bábovku - bez cukru, múky, tuku a kypriaceho prášku. A dá sa, len sa pripravte, že bábovka bude trochu viac rustikálna, taká domácka - teda rozumej - popraskaná ( mne to takto 2x vyšlo). Ale všetko sa dá opraviť, napríklad ju poliať kvalitnou čokoládou, šľahačkou ....ale to už bude opäť trochu iná BÁBOVKA.
BÁBOVKA MOJEJ SESTRY
4 vajcia
1 gaštanové pyré
Bielka oddelíme od žĺtkov. Potom bielka vyšľaháme so štipkou soli do hustej hmoty. Do žĺtkov pridáme postupne rozmrazené, na kocky nakrájané gaštanové pyré, vymiešame do hladkej hmoty. Potom do nej zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Medzitým si bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou a vlejeme do nej cesto. Pečieme na 170 °C približne 40 minút. Pre istotu kontrolujte, každá rúra je iná.
PS: Chystám sa vyskúšať urobiť si gaštanové pyré aj doma. Predsa len domáce je domáce a to kupované obsahuje cca 71% gaštanov.
No to koukám.... bych tomu nevěřila nevidět na vlastní oči:-)))
OdpovedaťOdstrániťAjka, taky tak :))).
OdpovedaťOdstrániť