Túto tortu som piekla už veľa krát. Je to taká čokoládová bomba, ktorú rada a často obmieňam. Recept nájdete TU, ale nikdy som nepiekla cesto z plnej dávky 400 g cukru (to sa mi vidí príliš veľa), bežne 200 g, naposledy 300 g. Taktiež rozrezať tortu sa mi podarilo nanajvýš na dva diely, tentokrát som sa s tým veľmi netrápila a rozrezala len raz a pozor tu je tá jemná inovácia, okrem čokoládovej polevy som pridala tenký plát marcipánu (kúpený z obchodu), takže tentokrát bola čokoládovo marcipánová. A miesto čokoládových hobliniek som dala maliny.
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
Jé, takhle pozdě v noci mi dělat chutě, to fakt není fér:-)))
OdpovedaťOdstrániťAjka, no nie je to fér, verím ti :).Po týždni by som si tiež rada dala repete :).
OdpovedaťOdstrániť