sobota, 27. septembra 2014

Čokoládovo figový


         Koláč pre dcéru, čokoládový, bleskový, ale hlavne upečený z ryžovej múky.Tie figy sú bonus, bonus, ktorý ostal v chladničke od sobotňajšej oslavy, takže najvyšší čas na ich spracovanie.

Čokoládovo figový koláč
   z ryžovej múky

 6 PL masla
1 pohár hnedého cukru
100 g čokolády min.70%
3 vajíčka
1 PL kvalitného kakaa
štipka soli
3/4 pohára ryžovej múky (môžete použiť aj hladkú)
1 ČL kypriaceho prášku
3 čerstvé figy 

1. Zapneme si rúru na 180°C. Medzitým si roztopíme čokoládu s maslom a necháme ju vychladnúť.
2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista a prilejeme vychladenú čokoládu s maslom. 
3.  Pridáme soľ, po lyžiciach primiešavame múku a nakoniec pridáme kypriaci prášok.
4. Tortovú formu s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom, obsypeme hrubou múkou a pripravené cesto vylejeme. Navrch poukladáme nakrájané figy, polovicu som zbavila šupky, polovicu nie. Bolo to dobré tak aj tak. Pečieme približne 30 minút. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára