je vďačný slaný koláč, ak použijete kúpené listkové cesto, tak aj veľmi rýchlo pripravený. Tentokrát základ tvoril čerstvý baby špenát.

špenátový
Nápň: 5 veľkých vajec
280 ml 12% smotany
150 ml mlieka
140 g nastrúhaného ementálu
štipka nastrúhaného muškátového orieška
soľ a čierne korenie podľa chuti
+ 1 lístkové cesto
Predhrejeme si rúru na 200 °C.
Lístkové cesto uložíme do maslom vymastenej formy. Poprepichujeme vidličkou. V miske premiešame vajcia + smotanu + mlieko, pridáme syr, muškátový oriešok, osolíme a opepríme. Pridáme umytý mladý špenát - ja som použila približne 70 g. Túto zmes vylejeme na pripravené lístkové cesto, pečieme približne 30 - 40 minút do zlatohneda.
Lístkové cesto uložíme do maslom vymastenej formy. Poprepichujeme vidličkou. V miske premiešame vajcia + smotanu + mlieko, pridáme syr, muškátový oriešok, osolíme a opepríme. Pridáme umytý mladý špenát - ja som použila približne 70 g. Túto zmes vylejeme na pripravené lístkové cesto, pečieme približne 30 - 40 minút do zlatohneda.
Komentáre
Zverejnenie komentára